Ekran Kartı Yanarsa Ne Olur, Yandığı Nasıl Anlaşılır?

Ekran kartı yanarsa ne olur, ekran kartının yandığını anlamak için nelere dikkat edilmeli? Bu ve bunun gibi soruları yanıtladık.

Ekran kartı yanarsa ne olur, ekran kartı yandığı nasıl anlaşılır? Bu ve bunun gibi sorulardan yola çıkarak kafalardaki soru işaretlerini gideren bir yazı hazırladık.

Sadece birkaç yıllık ekran kartı kullanıyor olsanız da gerek performans gerek hatalar yüzünden ekran kartını değiştirmekten başka bir seçeneğinizin olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Yeni bir ekran kartı almak için para harcamadan önce sorunun gerçekten ekran kartından kaynaklandığından emin olmalısınız.

Ekran kartının yanması ya da ilk günkü gibi çalışamayacak hâle gelmesi durumunda birkaç belirti göze çarpar. Bu belirtilerden yola çıkarak siz de ekran kartınızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Ekran Kartı Yanarsa Ne Olur, Yanma Belirtileri Neler?

Ekran kartı yanarsa bilgisayarınız aniden kapanır. Bu bir video oyunu oynarken de olur, video izlerken de olur, yazı okurken de olur. Ne yapıyor olursanız olun, bilgisayarınızın birden kapanması ile bütün işleriniz yarıda kalır. Güç düğmesine bastığınızda bilgisayarınız açılmaz ve koku gelmeye başlar.

Ekran Kartı Yandığı Nasıl Anlaşılır?

Ekran Kartının Ölmek Üzere Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarınızın en önemli bileşeni ekran kartı eğer ölmek üzere ise bunun sinyalleri size zaten öncesinde verilir. Önemli olan bunları önceden fark edebilmektir.

Ölmek üzere olan bir ekran kartı genellikle grafik hatalarına neden olur. Örneğin karakterlerde aşırı sıcak ve aşırı soğuk renkler ortaya çıkar ve bu da renklerin uyumlu olmamasına yol açar.

Başka bir belirti de fanın anormal bir şekilde gürültülü çalışmasıdır. Ekran kartları genellikle yoğun baskı altındayken bu şekilde çalışır. Eğer bu dikkate alınmazsa ekran kartı vaktinden çok daha önce ölebilir.

Son belirti ise bilgisayarın kendiliğinden kapanmasıdır. Bu olduğunda bilgisayar açılırken bir bip sesi duyarsınız. Bip sesi aslında bir sinyaldir. Bu ses ile size burada bir sorunlar olduğu aktarılmak istenir.

Ekran Kartı Ömrü Ne Kadardır?

Ekran kartı eğer bakımı iyi yapılırsa ortalama 5 yıl dayanır. Bu 5 yıl içinde sadece daha iyi grafiklere sahip oyunları oynamak isterseniz ekran kartınızı değiştirebilirsiniz. Bunun dışında sizi değişime itecek bir faktör yoktur.

Ekran kartı eğer zamanından çok önce kullanılamaz hâle gelirse bu durumda garanti kapsamında yeni bir tanesini alabilirsiniz.

Exit mobile version