Ek Antivirüs Yazılımlarını Kullananların Sayısı Çok Az

Bilgisayarlar ve laptoplar için ek antivirüs yazılımlarını kullanmak çok büyük bir öneme sahip. İnsanların küçük bir bölümü bunun farkında ve ek antivirüs programları kullanmasına rağmen geriye kalan çok ciddi bölümü bunu yapmıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Microsoft, Windows 10 işletim sistemini aktif hale getirdiği günden beri sürekli olarak problemler yaşıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde klavyeleri ve fareleri devre dışı bırakan bir sorun ortaya çıkmıştı. Windows 10 ile ilgili problemlerin yaşanmasının ana nedeni güvenlik sağlamaya çalışmalarıdır.

Ek antivirüs yazılımları büyük koruma sağlıyor

Normal şartlarda herhangi bir işletim sistemini daha işlevsel hale getirmek çok büyük bir problem değildir. Özellikle de Microsoft gibi bir firmanın bu işletim sistemini daha stabil ve kullanılabilir pozisyona taşıması elbette çok zamanını almayacaktır.

Windows 10

Buradaki asıl sorun Microsoft firmasının cihazlarla ilgili koruma sağlamaya çalışmasıdır. Ne kadar çok koruma sağlarsa o kadar az tehlike ortaya çıkar. Bu durumun farkında olan şirket, çok büyük güvenlik detaylarına imza atıyor. Firmanın özellikle de Mart ayında yayınlanan güncellemeleri en ayrıntılı korumaları sağlıyordu.

Ek antivirüs yazılımları ise Windows 10 gibi işletim sistemlerini çok daha detaylı bir şekilde koruyabilir. Kullanıcıların önemli bir bölümü bunu bilse dahi yine de pek önemsemiyor. Halbuki dolandırıcılar bilgisayarlardan neredeyse bütün bilgileri çalabilir.

Exit mobile version