Eğitim elmas gibidir. Öğrenmenin yaşı olmadığı özlü sözünden yola çıktığımızda tarih boyunca kanıtlanmış bir argüman olarak kişiye bağlı ve sınırsızdır aynı zamanda. Çok erken yaşlarda başlayan eğitim süreçlerinde temel amaç dünyayı anlamanın yanı sıra hayatın her anında ihtiyaç duyulacak çeşitli bilgilere erişmektir.
Yepyeni bir eğitim-öğretim yılına merhaba dedik. Özlenen arkadaşlar, öğretmenler, bilgi birikimini ara vermeden genişleten dersler ve yüksek not hedefleri ile 2021 yazına kadar sürecek dopdolu aylar bizleri bekliyor. Ancak bu sene farklı bir süreç söz konusu; zira uzaktan eğitim anlayışının okulda eğitim ile birlikte bir süre devam etmesi bekleniyor. Dolayısıyla eğitim-öğretimin evde de yoğun şekilde sürecek olması, okuldan eve taşınan dersler ve alışık olduğumuz teknolojik gerekliliklerle birlikte ele alınacak. Bizler de bu kapsamda eğitimin tüm aşamalarına katkı sağlayan son derece kullanışlı uygulamaları bir araya getirdik.
Busuu
İngilizce, Almanca dahil toplam 9 dilde hızlı ve etkin öğrenim vadeden Busuu, son dönemin editör seçkilerinden. Android’de en çok tercih edilen yabancı dil uygulaması olan Busuu, iPhone ve iPad platformlarında da ilgi ile karşılanıyor. Pratik yaparak yabancı dil öğrenme temeli sunan uygulama, dili adım adım öğrenebilmenizi mümkün kılıyor.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Udemy
Uzun yıllardır beğeni ile izlediğimiz Udemy, eğitim dendiğinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri. Resimden İngilizce’ye birçok farklı derste binlerce konuda eğitimler içeren uygulama, basitliği ve inovatif arayüzüyle sevdiğimiz eğitim esaslı mobil uygulamalardan.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Kunduz
Kunduz uygulaması; YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yol arkadaşı oluyor. 20 binden fazla eğitmenin bulunduğu, 8 milyonu aşkın sorunun çözüldüğü mobil uygulama, temel liselere ve özel derslere alternatif oluyor. Hem eğitmenler hem de öğrenciler için sosyal fayda yaratan mobil uygulama, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran en iyi mobil uygulamalar arasında bulunuyor.
Kunduz’un çalışma prensibi çok basit ve faydalı: Öğrenci, Kunduz ile çözemediği sorunun fotoğrafını çekerek gönderiyor. Profesyonel eğitmenler tarafından sorunun çözümü ortalama 10 dakikada içinde kullanıcıya görsel şekilde iletiliyor. Öğrenciler, Kunduz uygulaması sayesinde 13 farklı derste sorularını sorabildiği gibi, “Eğitim Koçluğu” yardımı da alabiliyor.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Scribd
Bu Android uygulaması, size ders ya da eğitim notları konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Scribd ile PDF, ps, doc, docx, ppt, pps, pptx, xls, xlsx, odt, sxw, ODP, sxi, ods, sxc, txt, rtf uzantılı dokümanları açabiliyorsunuz. Arkadaşlarınıza yönelik, ‘bu dosya açılmadı, farklı formatta gönderir misin’ talebini ortadan kaldıran uygulama, aynı zamanda 90’dan fazla dil desteğine sahip.
Platform: Android
Ücretsiz
Memorado
Mobil cihazlarla zorlu zihin oyunları, eğitimin olmazsa olmazlarından. Biraz kafa patlatmayı gerekli kılan uygulamalardan biri olan Memorado. Ekranda karşınıza çıkan 5 toptan hangisinin eşinin olmadığı gibi konularda seçimlerinizi yapıp ilerliyorsunuz. Elbette bu sadece bir başlangıç, ilerleyen aşamalar sizi elinizden düşüremeyeceğiniz noktaya taşıyabilir. Eğlenceli zihin jimnastiklerinden hoşlananlar için ideal.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
QualityTime
Bu uygulama ebeveynlere yönelik. Akıllı telefonların hangi amaçlarla kullanıldığını çok detaylı şekilde görebilmenizi sağlıyor. Sosyal medyada gereksiz zamanlar ve uzun oyun seanslarının önüne geçen uygulama, temelde kaliteli zamanı tetikliyor. Böylelikle derslere daha fazla zaman ayırmayı teşvik ediyor.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Khan Academy
Khan Academy, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu ve herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim veriyor.Bu uygulama ile her şeyi ücretsiz öğrenebilirsiniz. İstatistik bilimini oturduğunuz yerden öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte fırsat! Krebs döngüsünü keşfedin. Müzik notalarına giriş yapın. Geometrinin temellerine başlayın. Sınavlara hazırlanın veya maceraya çıkmak istiyorsanız tarımın nasıl keşfedildiğini öğrenin.
Videolar, alıştırmalar ve makaleler ile matematik (cebir öncesi, aritmetik, cebir, geometri, trigonometri, istatistik, kalkülüs ve lineer cebir), fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji), ekonomi, sosyal bilimler (sanat tarihi, dünya tarihi) ve daha fazlası Khan Academy’de sizlerle.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Hızlı Okuma
Eğlenceli ve öğretici 12 interaktif alıştırması sayesinde okuma hızınızı geliştirirken, beynin hafızaya yerleştirme ve hatırlama becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu uygulamada, bir metni hızlı ve etkin bir biçimde okuyabilmeniz, daha da önemlisi okuduğunuzu daha iyi aklınızda tutabilmeniz için gerekli olan her şeyi bulabilirsiniz.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
TrueWorld Haritalar
İlginç bir uygulama var sırada. Ülkelerin ‘büyüklüğüne göre’ mükemmel bir şekilde kıyaslayabildiğiniz TrueWorld Haritalar. Grönland tüm Afrika gibi büyük ve gerçekten var mı gibi farklı sorunsallara yanıtlar bulabileceğiniz uygulamada temel prensip, küre halindeki gezegenimizin düz bir harita üzerinde gösterilmesi. Bu sayede yüksek doğrulukta haritalar sunuluyor. Bu sayede ülkeleri karşılaştırmak hiç olmadığı kadar gerçekçi bir hal alıyor.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Bookly
İdeal verimlilik uygulamaları arasındaki Bookly, okunan kitapların kaydedilebilmesini sağlıyor. Böylelikle gençler ve çocuklar kaç kitap okuduklarını, bunun için ne kadar süre ayırdıklarını görebiliyorlar. Kitap sever yetişkinler için de harika!
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Her Şey Hakkında – Sonsuz bilgi
Aklınıza arama motoruna plüton neden bu kadar soğuk veya sıfırın ortaya çıkışı ve hayatımızdaki yeri gibi bilgiler aramak gelmiş miydi? Hiç merak etmeyin bunlar gibi yüzlerce ilginç ve bilgilendirici bilgi sizi bu uygulamada sizlerle.
Uygulamanın esası internette daha önce görmediğiniz veya ilginizi çekebilecek makaleleri bir arada sunulması. Birçok kategori var, gündeme dair bilgilerden bilim-uzaya birçok farklı segmentte bilgi dağarcığı genişletmek isteyenler için ideal.
Platform: iOS, Android
Ücretsiz
Bunları yapın!
1- Cihazın kasılmasına neden olabilecek performans yiyicilerini temizleyin
Online eğitim sırasında bilgisayarın ‘kasılmasına‘ neden olabilecek oyunları ve başka internet bağlantılarını sonlandırın. Ayrıca öncesinde bilgisayarınızdaki geçici dosyalarınızı temizleyin ardından çöp sepetini boşaltın. Aynı işlemi tablet ve telefonlarınıza da uygulayın. Yer kaplayan ve performans kaybına neden olabilecek gereksiz uygulamaları silin.
2- Cihaz, sistem ve verilerinize iyi bakın
Cihazlarınızda sistem ve program yamalarınızı ihmal etmeyin. Güvenliğin öncelikli kuralı, sistemi güncel tutmaktır. Bir diğer önemli kural da tıkladığımız yerlere dikkat etmektir. Özellikle ‘exe‘ uzantılı ekli mesajlar başta olmak üzere internette karşınıza çıkan her bağlantıya tıklamayın.
3- EBA’nın gerçekten EBA olmasına dikkat edin
Millî Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimi, televizyonda TRT kanalları ve internette eba.gov.tr sitesi (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden yapacak. İnternette muhtemel giriş ya da bağlantı problemlerinde çözüm önerisiyle karşınıza çıkabilecek sahte site ve yönlendirmelere dikkat edin! Adres çubuğunu sık sık kontrol altında tutun. Kullanıcı adı ve parola taleplerinde temkinli davranın.
4- Zoom uygulamanızı güncelleyin
Zoom uygulaması, bu dönemde de özellikle yine öğretmenler, özel okullar ve kurslar tarafından yoğun olarak kullanılacaktır. Zoom, bahar dönemine göre pek çok önlem alarak daha güvenli hale geldi. Bu nedenle en güncel uygulamanın kullanılması önemli. Aynı dikkat, Microsoft Teams gibi başka uzaktan çalışma ve videokonferans uygulamaları için de gösterilmeli.
Öneri:
Logitech C922 Pro Webcam
Videolu eğitim ve iletişim çağın öne çıkan dijital gereksinimi. Bu alandaki en temel ihtiyaçlardan biri olan ‘iyi görüntü’, Logitech C922 Pro Webcam ile çözüme kavuşuyor. Kurulum ve kullanımı oldukça kolay olan Logitech C922 Pro Webcam akıcı ve net görüntüler sunarak, 1080p çözünürlükte ve 30 kare video kaydı yapabiliyor. Her iki yanındaki mikrofonla sesi her açıdan daha gerçekçi kaydederek sesin doğal ve net duyulmasını sağlıyor.
Apple’ın eğitime yönelik öne çıkan özel çözümleri
Tek bir uygulamada çalışmak etkili bir eğitim için her zaman yeterli olmayabilir. iPad’in multitasking özellikleriyle öğrenciler Pages’da kitap raporu yazarken iBooks’taki bir romana referans verebilir, Split View özelliğiyle aynı anda iki uygulamanın da aktif kalmasını sağlayabilirler. iPhone ve iPad’de Pages, Numbers ve Keynote belgelerinde yazı yazmak ve çizim yapmak çok kolay. Öğretmenler de kendi notlarını hem bu belgelere hem de PDF dosyaları, fotoğraflar, web sayfaları ve çok daha fazlasına anında ekleyebiliyorlar.
Uygulamalar sayesinde iPad veya iPhone bir laboratuvara, film stüdyosuna, zaman makinesine, hatta uzay gemisine dönüşebiliyor. Apple tarafından tasarlanan ücretsiz üretkenlik ve yaratıcılık uygulamalarının yanı sıra App Store’da bulunan, öğrenime özel tasarlanmış binlerce uygulamayla her konu daha ilgi çekici hale geliyor.
Yaratıcılık
Yaratıcılık, her çocuk ve gencin içinde var. Ve bu yaratıcılığı beslemek, eğitimcilerin en önemli görevlerinden biri. Yaratıcılık, öğrencilerinizin daha iyi iletişim kurmalarını ve karşılaşacakları problemlere daha özgün çözümler geliştirmelerini sağlar. Onları, hem bugün başarılı olmaları hem de geleceği şekillendirmeleri için hazırlar. Teknolojinin bu alandaki katkıları açık. Büyüleyici öğrenim deneyimleri oluşturmanıza yardımcı olmak için güçlü ürünler, etkili araçlar, ilham verici içerikler ve öğretim programları da sunuluyor.
Tablet önerisi:
Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Galaxy Tab S6 Lite uygun fiyatı ve amiral gemisi cihazlardan geri kalmayan özellikleri ile ideal tabletler arasına konumlanıyor. Tabletlerde artık vazgeçilmez aksesuar olan kalem ile birlikte gelen Galaxy Tab S6 Lite, iddialı özellikleri ile dikkat çeken bir model.
10.4 inç büyüklüğünde TFT bir ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü 2000 x 1200 piksel. Cihazın ekranı 224 ppi ekran yoğunluğuna sahip ve yanında birlikte gelen S-Pen ile de tam uyumlu. Stylus desteği ile gelen S-Pen ile eğitim esaslı birçok işlem kolay bir şekilde yapılabiliyor.
Galaxy Tab S6 Lite gücünü Exynos 9611’den alıyor. Performansı oldukça iyi olan işlemci bünyesinde Mali-G72 MP3 grafik birimini de bulunuyor. Galaxy Tab S6 Lite 4 GB RAM ile gelirken depolama alanı tarafında ise iki farklı seçenek sunuyor. 64 GB ve 128 GB depolama alanı tercihi ayrıca microSD girişi ile daha fazla arttırılabiliyor.
Yorum Yap