12 kez aday olduğu Grammy ödülünü hem şarkı yazarı, hem prodüktör, hem de müzisyen olarak 5 kez kazanma başarısını gösteren Lukather, aynı zamanda tüm zamanların en önemli stüdyo gitaristlerinden birisi. Pop müzik tarihinin en cok satan albümü Michael Jackson”ın “Thriller” albümünde de çalan Lukather”ın uzun ve görkemli kariyeri boyunca konuk olduğu yüzlerce ismin arasında Elton John, Miles Davis, Rod Stewart, Aretha Franklin, Quincy Jones, George Benson gibi devler de bulunmakta.
Steve Lukather”ın Grammy dışındaki diğer başarılarının arasında ise 2009″da Toto ile beraber seçildiği “Musicians Hall of Fame”,2010″da Brian May ve Jan Akkerman gibi diğer iki virtüöz ile kazandığı prestijli “Eddie Christiani Gitarda ömür Boyu Başarı” ödülleri de bulunuyor. Sanatçı aynı zamanda Guitar Player dergisi okurlari tarafından 5 yıl üst üste “En İyi Stüdyo Gitaristi” ödülünü kazanarak “Büyükler Galerisi”ne girmeye hak kazanmıştır.
Altıncı solo stüdyo albümü ve “Sonu İyi Biten Herşey İyidir” anlamına gelen “All”s Well That Ends Well”in turnesini İstanbul”da noktalayacak olan Lukather”a tuşlu çalgılarda Steve Weingart (Chaka Khan, Frank Gambale, Dave Weckl), davulda Eric Valentine (Stevie Wonder, Erykah Badu, Dionne Warwick) ve bas gitarda Renee Jones eşlik edecek.
29 Kasım 2011 Salı akşamı Jolly Joker İstanbul sahnesinde olacak Steve Lukather”ın konserinde kapılar saat 20:30″da açılacak. |