Edu Mail Alma Nasıl Yapılır, Avantajları Neler?

Edu mail alma nasıl yapılır, avantajları ve şartları nelerdir? Sizin için cevabı merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Ücretsiz edu mail alma nasıl yapılır? Bu, edu.tr uzantılı mail adresine sahip olmanın avantajlarından yararlanmak isteyen herkesin sorduğu bir sorudur. Microsoft da dahil olmak üzere dünya çapında hizmet veren pek çok teknoloji şirketi, ücretli olarak sunduğu bazı hizmetleri öğrencilere ücretsiz olarak sunar.

Bu uzantıdaki bir e-posta adresi, öğrenci ya da öğretim görevlisi olduğunuzun bir kanıtıdır. Bu e-posta adresini alarak size sunulan bütün avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Edu.tr e-posta adresinin nasıl alınacağına geçmeden önce dilerseniz bu e-posta uzantısı hakkında biraz bilgi edinelim.

Edu Mail Nedir, Ne İşe Yarar?

Edu.tr uzantılı mail adresi, öğrencilere ve öğretim görevlilerine verilen bir mail adresidir. Bu e-posta adresi sayesinde Microsoft 365 (ofis yazılım paketi) ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Bunun yanında daha birçok hizmetten yararlanılabiliyor.

Bu uzantıya sahip e-posta adresleri tıpkı Google’ın e-posta sağlayıcısı Gmail ya da Microsoft’un e-posta sağlayıcısı Outlook gibi ücretsiz olarak alınabilse de belirli bir şartı karşılamanız gerekiyor. Bu şart da öğrenci olmaktır.

Edu Mail Avantajları Neler?

Edu.tr uzantılı e-posta adresi kullanarak Microsoft’un sunduğu ofis yazılım paketlerini (Word, PowerPoint, Excel, Teams, One Note) ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. E-posta adresinizin ayrıcalığından yararlandığınız takdirde ücretsiz olarak 1 TB OneDrive depolama alanına da sahip olursunuz.

GitHub da öğrencilere ücretsiz geliştirici hesabına sahip olma fırsatı sunuyor. Adobe, öğrencilere ücretsiz hizmet sunmasa da önemli ölçüde indirim yapıyor. Spotify da Adobe gibi fiyat bakımından önemli bir fark yaratıyor.

Edu Mail Alma Nasıl Yapılır?

Edu Mail Alma Nasıl Yapılır?

Edu uzantılı mail almak için öncelikle bir üniversite öğrencisi olmanız gerekiyor. Üniversiteler, söz konusu e-posta adresini öğrenci bilgi sisteminde sunuyor.

Okul numaranızı ve şifrenizi yazarak öğrenci bilgi sistemine giriş yaptıktan sonra gösterilen menüden öğrenciler için sunulan edu.tr uzantılı e-posta adresi gibi fırsatlara ulaşabilirsiniz.

Eğer bir üniversite okumuyor ancak bu e-posta adresine ücretsiz olarak sahip olmak istiyorsanız bunu yapmanın tam olarak mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor.

Edu uzantılı mail adresi sadece öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından alınabilir. Bunun haricinde edu e-posta adresi almanın çok sayıda yolu vardır fakat bunlar uzun vadede yararsız olduğundan vakit ayırmamanız önerilir.

Edu Mail Almak İçin Neler Gerekiyor?

Edu uzantılı e-posta adresi almak için çok fazla bir şartı karşılamanız gerekmiyor. Üniversite düzeyinde bir eğitim görmekte olan öğrenci ya da öğretim görevlisi olmanız, bu e-posta adresini almanız için yeterlidir.

Exit mobile version