EBA Sistemi Siber Saldırı İle Karşı Karşıya!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre EBA sistemi siber saldırı ile karşı karşıya. Konuyla ilgili bazı ayrıntılar verildi.

Geçtiğimiz günlerde canlı derslere giriş yapmak için çabalayan bazı öğretmenler çok kalabalık uyarısı almışlardı. Kimse buna pek bir anlam veremese bile, sistemin yeterli güçte olmadığı akıllara gelen ilk soru işareti oldu. EBA sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en çok övülen programlar arasında yer alıyordu. Neredeyse her zaman bu sistemin çok güçlü olduğu vurgulandı.

EBA sistemi siber saldırı ile etkisiz hale mi getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, EBA sistemine DDoS saldırısı gerçekleştiğini ve bu nedenle de büyük aksaklıkların yaşandığını söyledi. Yapılan onlarca saldırı karşısında, sistemi yeniden düzeltmek için bazı girişimlerde bulundular.

EBA sistemi siber saldırı

Bakanlık, yaptığı açıklamada tüm bu saldırıları başarılı bir şekilde geri püskürttüğünü söyledi. Böylece daha büyük bir zarar engellenmiş oldu. Yaklaşık olarak iki saat içerisinde sistem eski haline çevirildi ve eğitime devam edildi. Ancak henüz kimlerin böyle saldırılar gerçekleştirdiği bilinmiyor.

Genellikle hacker grupları saldırıyı hemen üstlenirler. Fakat bu defa hiç kimse böyle bir saldırıyı üstlenmedi. Bakanlık muhtemelen konuyla ilgili alınan bir dizi önlemi daha da sıkı hale getirecek.

Exit mobile version