EA Sports, 2K’nın yeni NFL oyunundan korkmuyor

NFL kısa süre önce yeni arcade tarzı NFL oyunları için 2K Sports ile bir anlaşma yaptığını duyurdu ancak EA Sports yönetici yapımcısı Seann Graddy rekabetten korkmuyor. Aslında, NFL’in diğer oyun geliştiricileriyle anlaşmalar yapmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyor.

EA’nın kendi Madden serisi, simülasyon tabanlı NFL oyunlarının özel geliştiricisi olmaya devam ediyor. Bu nedenle oyuncular bu tür bir deneyim istediğinde Madden onlar için orada.


İlginizi Çekebilir: EA Sports’tan FIFA 21 demo hakkında önemli duyuru geldi


EA SPORTS: NFL DOĞRU ADIM ATTI

Seann Graddy GameSpot’a yaptığı açıklamada oyunla ilgili şunları söyledi: “NFL’nin birlikte çalıştığı diğer oyun geliştiricileri olması güzel bir durum. Bunun endüstri ve pazar için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü; NFL ile ilişki kuran ve lig için heyecanlanan daha fazla oyuncu görüyorsunuz. Ve simülasyon deneyimini yaşamak istediklerinde Madden’e geliyorlar. Bu yüzden bence bu iyi bir şey.”

Graddy, Madden’in son yıllarda çeşitli modlarda “futbol fandomu” pazarını genişletmeyi başardığını söyledi. En yenisi The Yard, oyuna daha sade bir bakış getiriyor. EA, Madden NFL 22’de bu moda daha fazla yatırım yapıyor.

2K, atari tarzı NFL oyunları için NFL ile bir anlaşma yaptı. Bu önemli bir ayrım çünkü EA, simülasyon tarzı NFL oyunlarının özel geliştiricisi olmaya devam ediyor.

2K, ARCADE TARZI NFL OYUNLARI YAPACAK

2K kendi NFL oyununu yakın zamanda erteledi. Ancak bir zamanlar çok popüler olan NFL 2K serisinin geri dönüşünü müjdeliyor. NFL ile yaptığı yeni anlaşma uyarınca 2K, arcade tarzı NFL oyunları yapacak. Bu önemli bir ayrım çünkü EA Sports, Madden NFL serisiyle simülasyon tarzı NFL oyunlarının özel geliştiricisi olmaya devam ediyor.

2K’nın yeni NFL oyunu, 2.000’den fazla mevcut NFL oyuncusunun adlarına, numaralarına, resimlerine ve benzerlerine sahip olacak ki bu çok önemli.

NFL ayrıca, mobil cihazlar için daha da fazla NFL oyunu oluşturmak adına bir tür oyun sıkışıklığı üzerinde Skillz ile birlikte çalışıyor. Bu nedenle lig, oyun alanında NFL’in erişimini artırmakla açıkça ilgileniyor.

EA’ya geri dönersek, geliştirici, kapakta Tom Brady ve Patrick Mahomes ile Madden NFL 22’yi duyurdu.

Exit mobile version