E3 2021, Dijital platformda olacak

E3, yani uzun ismi ile “Electronic Entertainment Expo“, Amerika’da düzenlenen büyük bir oyun tanıtım fuarıdır. Entertainment Software Association, Video Games Chronicle‘a göre E3 2021‘in bu yıl olacağını ve dijital hale gelebileceğini duyurdu. Etkinlik, 15 – 17 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Oyun ortaklarından birden fazla iki saatlik açılış oturumları, bir ödül gösterisi, 14 Haziran’da bir önizleme gecesi ve çeşitli oyun yayıncılarından bazı küçük yayınlar düzenlemek şeklinde E3 2021 için planlarını özetledi.

Video Games Chronicle ayrıca, ESA’nın ana hatlarının yayın etkinliğinin bir önceki hafta medya önizlemeleri ile destekleneceğini ve etkinlikte yer alacak oyun demolarının tüketici platformlarında yayınlanacağını belirtti. ESA aynı zamanda ortak şirketlerin “binlerce” planlanmış toplantıda medyaya oynanabilir oyun demolarını uzaktan yayınlamasına izin verecek.

Planın tamamı iddialı görünse de, yine de etkinliğin yapısı üzerinde önemli etkiye sahip olan sektörün en büyük şirketlerinden bazılarının oluşturduğu ESA üyeliğinin onayını gerektiriyor. Geleneksel olarak E3, yılın en büyük duyurularından bazılarının sergilendiği etkinlik ile oyun endüstrisindeki en büyük haftalardan biri olmuştur. Ancak, son yıllarda, Sony gibi büyük yayıncılar E3‘ün normalde düzenlendiği hafta civarında kendi etkinliklerine ev sahipliği yapma lehine olayı tamamen atlamayı seçtikleri için ESA, E3’ü yeniden tanımlama konusunda baskı ile karşı karşıya kaldı. E3’ün iptalini takiben, boşluğu doldurmak için pek çok dijital etkinlik düzenlendi, en önemlisi de sektörde deneyimli olan Geoff Keighley’in ev sahipliğini yaptığı Yaz Oyunları Festivali.

Organizasyon, COVID-19 salgınıyla ilgili endişeler nedeniyle E3 2020’yi iptal ettikten sonra ESA ilk kez E3’ü tutuyor. Ancak bu yıl salgın nedeniyle dijitale geçmeyi planlayan tek olay E3 değil; Activision Blizzard, 19 Şubat – 20 Şubat tarihleri arasında yalnızca çevrimiçi olan bir BlizzCon‘a ev sahipliği yapmayı planlıyor.

 

Exit mobile version