E Ticaret Nasıl Yapılır? Online Satış Nasıl Yapılır?

E ticaret ve online satış nasıl yapılır merak ediyorsanız, doğru adrestesiniz. Eticaret yapmak için bilmeniz gereken tüm detaylar burada.

E ticaret nasıl yapılır? Online alışveriş tüketicilere pratik bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlar. Böylece evden dışarı çıkmadan adrese kadar ürün getirtmek mümkündür. Bunun yanı sıra yoğun bir iş temposuyla çalışanlara da fırsatlar sunar. Bu bakımdan e ticaret sektörü her gün gelişmektedir.

Eğer bir iş fikri olarak bunu düşünüyorsanız veya işletmenizi dijital sektörlere geçirmek istiyorsanız, adım adım ne yapmanız gerektiğini bilmek şarttır. Böylece tüm adımlar doğru bir şekilde atılabilir. İlk olarak bir firmanız yoksa bir tane oluşturulmalıdır. Bu kapsamda şahıs, limited ve anonim şirket türleri incelenebilir. 

Bir Ürün Bulmak

E ticaret nasıl yapılır diyorsanız, bunun ilk adımını bir ürün bulmak oluşturur. Bu her ne kadar basit gibi görülse de oldukça zordur. Zira elde edeceğiniz kar her birinde değişir. Tümünün rekabet oranları da farklılık gösterebilir.

Eğer popüler ürünleri merak ediyorsanız, 2023 için genel olarak şunlar gözlemlenmektedir:

  1. Elektrikli aletler
  2. Elektrikli alet aksesuarları
  3. Kostüm ayakkabı
  4. Anne ve bebek ürünleri
  5. Perdeler
  6. Saat aksesuarları
  7. Bardaklar
  8. Motorlu araç parçaları
  9. Gelinlikler
  10. Evcil hayvan ürünleri

Bunların dışında farklı ürünlere de yönelebilirsiniz. Ayrıca niş fikirleri tercih ederek sadece özel bir kitleye hitap edebilirsiniz. Örneğin evcil hayvan ürünleri kategorisi altında sadece kedi ürünleri ya da kedi mamaları satarak, kedi besleyen tüketicileri hedef kitleniz olarak belirleyebilirsiniz.

E-ticaret Tipi Seçin

Her ne kadar pek farkında olunmasa da e ticaret farklı şekillerde yapılır. E ticaret nasıl yapılır diyorsanız temel olarak şu gibi opsiyonlar vardır:

  1. İşletmeden Tüketiciye (B2C): B2C işletmelerinde, çevrimiçi mağazanın ziyaretçileri bireysel kişilerdir ve işletme kendi ürünlerini satar veya düzenler.
  2. İşletmeler Arası (B2B): Bir işletme başka bir işletmeye çevrimiçi satış yaptığında buna B2B e-ticaret denir.
  3. Tüketiciden Tüketiciye (C2C): İkinci el ürünlerin satıldığı siteler bunlara örnektir. 
  4. Doğrudan Tüketiciye (DTC): Bir DTC modeli, işletmenizin kendi ürünlerini ürettiği ve bunları doğrudan tüketiciye sattığı modeldir.

Ayrıca dropshipping gibi yöntemler de vardır. E ticaret nasıl yapılır diyorsanız tüm bunları ayrıntılı olarak incelemek gerekir. İyi bir şekilde anlaşılmalı, içlerinden bir tanesinde karar verilmelidir. 

Sitenizi Oluşturmaya Başlayın

Bir ürün belirledikten, bulunmuyorsa şirket kurduktan ve e-ticaret tipini seçtikten sonra sıra sitenizin oluşturulmasına gelir. Burada ilk olarak hazır paketlerin ve sıfırdan sitelerin olduğunu bilmeniz gerekir.

Sıfırdan bir site oluşturmak tüm modül ve eklentilerin ayrı ayrı kurulacağını gösterir. Bu bakımdan maliyetler oldukça yüksektir. Yapılması gereken işlemler de uzun bir zaman alır. Dolayısıyla çözümleri pratik bir yapı sunmaz.

Hazır e ticaret siteleri ise paketler halinde sunulur. Her bir paket, müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel bir şekilde hazırlanır. Sahip olduğu özellikler nedeniyle uygun fiyata daha iyi çözümler bulmanız sağlanır. Ayrıca zamandan da tasarruf edilebilir. 

E ticaret nasıl yapılır diyorsanız bu kararı iyi bir şekilde vermeniz şarttır. Zira bu siteniz için bir altyapı oluşturur. Hem sizin hem de müşterilerin siteyi nasıl kullanacağını belirler.

E-ticaret Paketi Nereden Seçilebilir?

E ticaret paketleri, online alışverişe uygun fiyatla ve hızlı şekilde başlamanızı sağlar. Eğer sonradan pişman olmak istemiyorsanız, hangi firma ile çalıştığınızın büyük bir önemi vardır. İdeaSoft bu bakımdan size şunları teklif eder:

  1. 7/24 teknik destek
  2. Anahtar teslim e-ticaret sitesi
  3. Otopilot ile tek tıkla reklam yayınlama
  4. İdeaExport e-ticaret modülü ile yurt dışına satış yapma
  5. 15 gün ücretsiz deneme fırsatı

Bunun dışında İdeaSoft, e ticaret paketleri kapsamında size birbirinden farklı seçenekler teklif eder. Ana hatları ile bunlar,

  1. Life e-ticaret paketi,
  2. Pro e-ticaret paketi,
  3. Entegre e-ticaret paketi,
  4. Enterprise e-ticaret paketi,
  5. Platinum e-ticaret paketi,
  6. Platinum+ e-ticaret paketi,
  7. Elite+ e-ticaret paketi,
  8. Premium+ e-ticaret paketi,
  9. Custom+ e-ticaret paketi,

Şeklindedir. Bunların ilk 5 tanesi akıllı e-ticaret paketleri, kalanı ise plus e-ticaret paketleri olarak sınıflandırılır. Tümünü inceleyebilir, aralarından sizin için en uyguna karar verebilirsiniz. Hangi kategoride seçim yaparsanız yapın, gerek duyarsanız bir üst pakete kolayca geçebilirsiniz.

Satış Yapmaya Başlayın 

E ticaret nasıl yapılır diyorsanız, bir e-ticaret paketi seçip siteyi oluşturmak son aşamadır. Bundan sonra birtakım entegrasyonlar yapılır:

  1. Sanal pos & ödeme sistemleri entegrasyonu
  2. E-fatura & e-arşiv entegrasyonları
  3. SMS entegrasyonu
  4. Ürün karşılaştırma modülü
  5. Pazaryerleri kolay entegrasyon
  6. Google arama hacmi entegrasyonu
  7. Muhasebe programları entegrasyonu

Bunların dışında farklı entegrasyon ve modüller de mevcuttur. Bunların eklentisi tamamladıktan sonra sadece ürünleri seçip, satışa sunmanız yeterlidir. E ticaret nasıl yapılır diyorsanız böylece tamamlanır.

İdeaSoft tarafından size sunulan paketler birbirinden farklı içeriklere sahiptir. Bu bakımdan bazılarında mevcut entegrasyonlar da vardır. Tüm paketleri özel incelerseniz, ihtiyacınıza çözüm sunup sunmadığını görebilirsiniz.

Exit mobile version