E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

Eğitim öğretim sisteminin en önemli kısımlarından birini şüphesiz ki veliler oluşturuyor. Çocuklarının okuldaki durumu ve sınav başarıları ile yakından ilgilenmek isteyen veliler için Milli Eğitim Bakanlığı, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile hizmet veriyor. Pek, kısaca VBS olarak adlandırılan Veli Bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılıyor, ne tür hizmetler alınıyor?
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
Ebeveynlerin çocuklarının sınav notlarını, devamsızlıklarını yakından takip edebileceği e-okul veli bilgilendirme sistemi, TEOG sınav sonuçları ve nakil işlemleri pek çok noktada velilerin yardımına koşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok konuşulan ve sıklıkla tercih edilen bu uygulamasının kullanımı ise oldukça basit. İşte Veli Bilgilendirme Sistemi girişinizi kolaylaştıracak en basit adımlar…
E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş Yapmak İçin TIKLAYIN

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Okul tercihleri, sınav notları ve işlemleri, itiraz seçeneklerinin yapılabildiği e-Okul uygulaması, sürekli yenilenen özellikleri ile eğitim-öğretim sisteminin yapı taşlarını oluşturan öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından da çokça sevilir oldu. Bu yararlı platformda şeffaf bir şekilde hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler oldukça pratik bir şekilde istedikleri bilgileri bulabilir hale geldiler.
e-Okul sistemine öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Aynı şey, sistemin belirlediği güvenlik kod ile birlikte Veli Bilgilendir Sistemi için de geçerlidir. Bu sistem içerisinde yer alan ”Not Bilgisi” başlığı altında, çocuğunuzun siteye yüklenmiş tüm notlarını görüp inceleyebilirsiniz. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da yine burada görünecektir.
Veli Bilgilendirme sisteminde ayrıca veliler; sınav ve proje bilgileri, ders programı, devamsızlık, nakil işlemleri, yerleştirme ve sınav bilgileri, okul duyuruları ve çocuğunun okuduğu kitaplar gibi pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Exit mobile version