E-Devlet’e Gelen Yeni Özellikler

e devletin yeni özellikleri

E-Devlet bütün vatandaşlara kolaylıklar sunan harika bir uygulama. Bu site üzerinden yararlanabileceğiniz yepyeni özelliklere ise geçtiğimiz dönemde “icra dosyası sorgulama” güncellemesi geldi. Peki e-devlet sitesi üzerinden başka ne gibi pratik uygulamalar kullanabilirsiniz?

İCRA DOSYA SORGULAMA

E-devlet tarafından getirilen son özelliklerden birisi icra dosyası sorgulama oldu. Bu seçenek sayesinde ülke içindeki mahkemelerde tarafınıza açılmış ya da bir taraf olduğunuz icra dosyalarını görebilir, ayrıntılarına vakıf olabilirsiniz.

DERNEK İSMİ ÖĞRENME

Dernek sorgulama hizmeti de vatandaşa aramış olduğu kelimelerde herhangi bir dernek olup olmadığını öğrenme şansı sunuyor.

İMAR BARIŞI NEDİR?

Son günlerin en çok konuşulan uygulamalarından imar barışı da e-devlet kapısı üzerinden vatandaşla buluşuyor. Siz de bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına karşı olan yapılarınızla ilgili gerekli başvuruda bulunabilir, başvuru sürecini takip edebilirsiniz.

AİLELERE DOĞUM YARDIM HİZMETİ

E-devlet hizmetleri çiçeği burnunda anne baba olan çiftleri de unutmuyor. Doğum yardımı almak isteyenler ebeveynlerin yapması gerekenler ise çok basit. Hemen e-devlet sitesine girip doğum yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru ile ilgili gerekli bilgileri, sonuçları ya da olumsuz bir durumda itiraz hakkını da bu hizmet altında bulabileceksiniz.

YERLEŞİM YERİ VE ADRES BİLGİSİ E-DEVLET’TEN YAPILABİLİR Mİ?

E-devlet üzerinden yapılabilecek uygulamalardan birisi de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanında yer alan Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres bilgileri alternatifinden öğrenilebilir.

Exit mobile version