e-Devlet Yapay Zeka Desteği Alacak

e-Devlet yapay zeka desteği ile daha çok kullanım kolaylığı sağlamaya başlıyor. Peki, bu hedef doğrultusunda ne zaman çalışmalara başlanacak?

e-Devlet Yapay Zeka Desteği Alacak

e-Devlet yapay zeka desteği ile kullanımı daha kolay bir hizmet hâline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birçok işlemi çevrim içi ortamda hiçbir şekilde zahmete girmeden gerçekleştirmesini sağlayan e-Devlet’in vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için hayata geçirilecek olan proje için çalışmalara yakında başlanacak.

Birkaç yıl önce vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilmeye başlanan ve o günden bugüne kadar sayısız internet kullanıcısının işlemlerini dijital ortamda gerçekleştirmesine imkân tanıyan hizmetteki yaşlı veya engelli vatandaşlara yönelik hizmet erişilebilirliği seçenekleri de arttırılacak.

Bu konu ile ilgili hedeflere Resmî Gazete’de yayımlanan “2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” kapsamında yer verildi. Bu hedeflere göre hizmet yapay zeka desteği ile çok daha kullanışlı ve ulaşılabilir hâle gelecek.

e-Devlet Yapay Zeka ile Daha Kolay Kullanılabilecek

Vatandaşları doğrudan, güvenli ve hızlı bir şekilde aradığı hizmete ulaştıran e-Devlet, 2023 yılında yapay zeka desteği ile çevrim içi destek sistemini hayata geçirecek. Bu hizmet sayesinde e-Devlet’i kullanan vatandaşlar, hangi hizmete ulaşmak istiyorsa hiç vakit kaybetmeden çevrim içi destek sistemini kullanarak o hizmete yönlendirilebilecek.

Yeni teknolojilerden yararlanılabilmesi için ayrıyeten teknolojik altyapı iyileştirmeleri de yapılması hedefleniyor. Bütün bu atılacak olan adımların, hayata geçirilecek olan yeniliklerin e-Devlet’i kullanmayı daha kolay hâle getirecek.

İnternet kullanım oranı düşük olan vatandaşlar, e-Devlet’e girdiğinde herhangi bir işlemi dijital ortamda çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Exit mobile version