Dyson’ın Prusya Mavisi ve Parlak Bakır Renklerindeki Yeni Özel Serisi İlhamını Otomobilden Alıyor

Dyson otomobilden ilham aldığı yeni ürünlerini tanıttı.

Dyson şirketinin elektrikli otomotiv projesi, 2016’da başlamasına ve başarıyla üretilmesine rağmen; 2019 sonunda ticari geçerliliği olmadığı gerekçesiyle durduruldu. Şirket, yaratıcılığını perçinlediği yeni bir mühendislik ekibiyle; bugün Dyson Supersonic saç kurutma makinesi, Dyson Airwrap saç şekillendirici ve Dyson Corrale saç düzleştirici özel serilerinde otomotiv projesinden aldığı ilhamla; farklı bir formda yeniden hayat verdi. Prusya mavisi ve parlak bakır renklerindeki özel seri yılbaşı için hediye arayışında olanların karşısına güzel bir alternatif çıkarıyor. Gelin Dyson’ın yeni ürünlerine bir göz atalım.

Dyson Corrale Kablosuz Saç Düzleştirici

Öncü esnek bakır plaka teknolojisine sahip Dyson Corrale saç düzleştirici, saçı şekillendirmek ve bir araya getirmek için esneyerek her geçişte tüm saç tellerine eşit ısı ve gerginlik uyguluyor. Corrale saç düzleştirici, bilinen düzleştiricilerin aksine, esnek bakır plakalarıyla daha fazla kontrol sağlayıp şekillendirmeden alınan sonucu artırmak için ısı gerekliliğini azaltıyor ve saçta oluşabilecek hasarı ve boyalı saçlarda renk solmasını önlemeye yardımcı oluyor.

Airwrap Saç Şekillendirici

Dyson Airwrap saç şekillendirici, farklı başlık seçenekleriyle kuaförünü dilediği yere taşıyarak saçında hacimli bukleler, doğal dalgalar veya düz bir stil yaratmak isteyenlerin tercihi oluyor. Ürün, “Akıllı Isı Kontrolü” teknolojisiyle şekillendirme sırasında saçı aşırı ısı hasarına karşı koruyup, sağlıklı görünmesini sağlıyor. Coanda etkisi adı verilen aerodinamik bir olguyu kullanarak havayı ısıyla birleştiriyor ve saçın doğal parlaklığını ortaya çıkarıyor.

Supersonic Saç Kurutma Makinesi

Farklı saç tipleri için tasarlanan Supersonic saç kurutma makinesi, hızlı ancak odaklanmış bir hava akımı kullanıyor. Ergonomik yapısıyla elde tutarken kullanım kolaylığı ve denge sağlarken; Akıllı Isı Kontrolü teknolojisiyle aşırı ısı hasarını önleyerek saçın doğal parlaklığını koruyor. Dyson’ın patentli Air Multiplier teknoloji, ısıya olan bağımlılığı azaltıp; hızlı kurutma ve şekillendirme yeteneği ortaya çıkarıyor.

Dyson Hakkında…

1978’de, James Dyson, elektrik süpürgesinin performansının zamanla azaldığını farketti. Süpürgesinin parçalarını sökünce, toz torbasının tıkandığını ve bunun da emiş gücü kaybına neden olduğunu keşfetti. Fabrikası için ürettiği, boya partüküllerini kuvvetli santrifüj ile havadan ayrıştıran; siklon kulesi prensibi elektrikli süpürgelerde de çalışabilir miydi? Hemen işe koyularak, 5 yıl boyunca 5.127 prototip üretti. Dünyanın ilk toz torbasız süpürgesini icat etti.

James Dyson’ın elektrikli süpürgesi ilk kez Japonya’da, yüksek teknolojili ürünlerin anavatanında satılmaya başlandı. G-force, Japonları performansıyla etkiledi. Parça başına 2.000 dolarlık satış rakamıyla kısa zamanda bir statü sembolü oldu. Ayrıca 1991’de Japonya Uluslararası Tasarım Ödülü’nü kazandı.

G-Force’un telifi ile kazandıklarıyla James Dyso, Dyson Ltd.’yi kurdu. 1993’de Cotswolds’da kendi araştırma merkezini ve fabrikasını kurarak; en küçük toz parçalarını dahi yakalayacak bir elektrikli süpürge üzerinde çalışmaya başladı. Ayrıca bu süpürge sabit %100 emiş gücü sağlayan ilk elektrikli süpürgedir.

Günümüzde Dyson

Bugün Dyson makineleri dünya üzerinde 65 ülkede satılmaktadır. Ayrıca firma, bir kişiden ve bir fikirden yola çıkarak; dünya çapında 1000 mühendise sahip büyük bir teknoloji şirketine dönüştü. Hatta daha da büyümeye devam ediyor.

İngiltere, Singapur ve Malezya’daki markanın mühendisleri kendilerini, yeni Dyson makineler icat etmeye ve geliştirmeye adamışlardır. Mühendislerimiz, çeşitli disiplinler arasından seçilmiştir. Sıvı dinamikleri, robot bilim, akustik, ses bilim, elektronik, mikrobiyoloji bu disiplinlerden bazıları. Her biri alanlarında uzman. Hep birlikte çalışarak diğerlerini geride bırakan ve daha üstün özelliklere sahip Dyson makineleri üretirler.

Dyson’ın, Malmesbury’den Malezya’ya; Şikago’dan Singapur’a, tüm dünyada uzman ekipleri var. Ayrıca her biri şirketin başarısında önemli bir rol oynuyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Dyson, teknolojisinin en önemli bileşeni Şirket dijital motorun her bir parçasının titiz üretimi için Singapurda bir motor fabrikasına yatırım yaptı.

Exit mobile version