Dying Light FPS Arttırma Yolları

Dying Light FPS arttırma yöntemleri ile oyunda düşük FPS sorununun önüne geçmek ister misiniz? Bu rehberi inceleyin.

Dying Light FPS Arttırma Yolları

Hayatta kalma türünü sevenlerin en çok oynadığı video oyunlarından biri olan Dying Light’ta bazı oyuncular donma ve kasma sorunu yaşayabiliyor. Siz de eğer bu oyuncuların arasında yer alıyorsanız Dying Light FPS arttırma yöntemlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu rehberde sizinle saniyedeki kare sayısını (FPS) nasıl arttıracağınızı paylaşacağız. Aşağıda yer alan yollara başvurarak FPS’inizi önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Dying Light FPS Arttırma Yöntemleri

Dying Light’ta eğer düşük FPS sorunu yaşıyorsanız yukarıdaki yöntemlere başvurun. Böylece saniyedeki kare sayısında önemli bir artış görebilirsiniz.

Ekran Yenileme Hızını Öğrenme

Oyunda takılmalar yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken tek nokta FPS değildir. Ekran yenileme hızı da oldukça önemlidir. Yenileme hızı ile doğru orantılı saniyedeki kare sayısına sahip olmak, daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar.

Örneğin 60Hz’lik bir monitörde 60 FPS oynuyorsanız görüntü her yenilendiğinde ekranda yeni kareler oluşacaktır. FPS 60’ın altındaysa bazı kareler tekrarlanacaktır. Kareler eşit hızda yüklenmediğinden yırtılmalar ve diğer sorunlar da meydana gelebilir.

Ekran yenileme hızını öğrenmek için şu adımları izleyin:

Oyun Modunu Etkinleştirme

Oyun modu, Windows işletim sisteminin bir parçası olarak sunulan, bilgisayarınızı oyun için optimize etmek ve saniyedeki kare sayısını arttırmak için tek bir tıklamayla birçok ayarı sizin yerinize yapan bir özelliktir.

Bu modu etkinleştirmek için Windows + I tuşlarına basarak ayarları açın. Ayarlar kısmından “Oyun” bölümüne girin ve oyun modunu seçin. Henüz etkinleştirilmemişse butona basarak oyun modunu etkin hâle getirin.

Windows’u ve Sürücüleri Güncelleme

İşletim sisteminin ve sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Bu, en iyi performansı almak için bir gerekliliktir. Sürücüleri güncelleme işlemini driver güncelleme programları ile otomatik hâle getirebilirsiniz.

Windows’u güncellemek için Windows + I ile ayarlara gidip Windows Update’i seçebilir ve buradan güncelleştirmeleri denetleyebilirsiniz. Bir güncelleme bekliyorsa yeniden başlatma seçeneği de yer alacaktır, butona tıklayarak güncellemenin tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version