Düşük Sistem Gereksinimli Hikayeli Oyunlar

Düşük sistem gereksinimli hikayeli oyunlar arayışında olanlar, sizin için hazırladığımız bu listedeki oyunlara dikkat!

Düşük Sistem Gereksinimli Hikayeli Oyunlar

Grafiklerin her şey olmadığının en iyi kanıtı, iyi bir hikayeye sahip olan video oyunlarıdır. Düşük sistem gereksinimli hikayeli oyunlar oynamak isteyen oyuncu sayısının bu kadar yüksek olması da bu görüşün ne kadar doğru olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor.

Eşsiz manzaralar görmenizi sağlayacak çok fazla oyun bulunuyor. Yüksek kaliteli grafiklere sahip bu oyunlara günlerinizi, haftalarınızı ve hatta aylarınızı ayırabilirsiniz ancak iyi bir sisteme sahip değilseniz iyi sisteme sahip olmadan da oynanabilecek kalitede grafikleri olan oyunlara yönelebilirsiniz.

Tabii, düşük sistem gereksinimli olmasına rağmen iyi bir hikaye sunan video oyunlarını bulmanız o kadar kolay olmayabilir. Neyse ki size bu konuda yardımcı olacak harika bir listemiz var.

Düşük Sistem Gereksinimli Hikayeli Oyunlar Neler?

Düşük sistem gereksinimli olmasına karşın harika bir hikayesi olan video oyunları arıyorsanız yukarıdakileri mutlaka inceleyin.

Far Cry 2

Far Cry 2, savaş yüzünden harap olmuş bir ülkede geçiyor. Oyunda iki taraftan istediğiniz için çalışabiliyorsunuz. Bir paralı askeri yönettiğiniz oyunda ister devletin isterseniz de direnişçilerin tarafında yer alabiliyorsunuz.

Bu oyunu özel yapan yanının hikâyesinden ziyade oyunculara sunduğu gerçekçilik olduğunu da belirtmek gerekiyor. Örneğin bulunulan bölgede çok fazla yeşillik varsa birazcık ateş kısa sürede ortalığı yakıp yıkabilir. Bunun gibi daha birçok özellik bulunuyor. Örneğin silahlar zamanla kullanılamaz hâle gelebiliyor.

2008 yılında piyasaya sürülen bu oyun, düşük sistem gereksinimli olması nedeniyle bugün hemen hemen her bilgisayarda kasmadan oynanabilir.

Prototype

Prototype, Alex Mercer isimli özel güçleri olan bir adama odaklanıyor. Mercer, biyolojik ve genetik araştırma şirketi olan Gentek’in tesisinde hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanıyor ve oradan kaçtıktan sonra çok geçmeden virüsün ona kazandırdığı yeni güçleri keşfediyor.

Bu salgının arkasındaki kişileri bulmaya çalışırken bulanık geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmeye de çalışıyor.

Prototype, 2009 yılında piyasaya sürüldü. 2012 yılında bir devam oyunu çıktı. İlk oyun kadar düşük sistem gereksinimleri olmasa da bu devam oyununun da sistem gereksinimlerinin düşük olduğu söylenebilir.

Max Payne

Max Payne kadar hikâyesi etkileyici olan çok az oyun vardır. Bu oyun serisi, ailesi öldürülen ve kendisine iftira atılan bir polis dedektifini konu alıyor.

İlk iki oyun da oldukça eskidir. Sistem gereksinimleri de son derece düşüktür. Her oyuncu donma ve kasma sorunu olmadan oynayabilir.

Exit mobile version