Duolingo Oyunlu Müzik Dersleri Sunacak

Duolingo oyunlu müzik dersleri sunmaya başlayacağını açıkladı. Peki, kullanıcıları Duolingo'da nasıl dersler bekliyor?

Duolingo en çok dil öğrenme uygulaması olarak tanınıyordu. Kısa bir süre önce matematik dersleri sağlamaya da başladı ve şimdi de müzik öğretmeye başlanacağı duyuruldu. Bu yeni dersler sayesinde uygulama da artık sadece bir dil öğrenme uygulaması olmanın ötesine geçmeye başlıyor.

Kullanıcılar 200’den fazla şarkıdan oluşan kütüphane sayesinde notaları ve melodileri öğrenmesine yardımcı olacak. Duolingo’ya göre uygulamanın oyunlaştırılmış öğrenme deneyimine dayanan müzik kursu, interaktif dersler ile size istediğiniz zaman müzik çalmayı öğretecek.

Duolingo’da Müzik Öğrenimi de Eğlenceli Olacak

Duolingo’nun kurucu ortağı Severin Hacker, “Matematik ve müziğin tıpkı dil gibi kültürleri aştığını ve insanları birbirine bağladığını biliyoruz. Yakında aynı Duolingo uygulamasında matematik ve müzik öğrenebileceksiniz. Üstelik bizimle dil öğrenirken yaşadığınız aynı eğlenceli, ilgi çekici ve etkili deneyimle” ifadelerini kullandı.

Duolingo'da Müzik Öğrenimi de Eğlenceli Olacak

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görülebileceği gibi, Duolingo’nun oyunlaştırarak öğrenme anlayışından hiçbir şey eksilmeyecek. Hatta daha da üzerine bir şeyler katıldığı görülüyor. Kursta piyano tuşları ile müzik notalarını eşleştirme gibi çeşitli oyunlara yer veriliyor.

Bu yılın başlarında görülen bir iş ilanı, şirketin bir müzik uygulaması üzerinde çalıştığını gösteriyordu. Duolingo birkaç ekran görüntüsü dışında fazla ayrıntı vermedi ama dersin ücretsiz, eğlenceli ve etkili olacağını söyledi. Yeni müzik eğitimi hakkında daha detaylı bilgiyi 11 Ekim’de düzenlenecek olan Duocon konferansında vermeyi planlıyor.

Duolingo’nun müziğe de ağırlık vermesi, daha fazla kullanıcı tarafından dikkat çekmesine yardımcı olabilir. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version