Çok Beğenilen Dünyanın Sonu Filmleri

Eleştirmenler ve izleyiciler tarafından en çok beğenilen dünyanın sonu filmleri neler? İşte kıyametten sonrasını işleyen en iyi yapımlar!

Dünyanın sonu filmleri bazen Samanyolu galaksisinin sonundan gelen tanımlanmayan canlıların dünyayı sürüklediği felaketi işlerken bazen de laboratuvar ortamında geliştirilen bir virüsün kontrolden çıkıp dünyanın sonunu getirmesi gibi konuları işliyor.

Konu ne olursa olsun, bu tür filmlerde karakterlerin önemi oldukça büyüktür. Listede yer verdiğimiz I Am Legend filmi buna harika bir örnektir. Tabii ki kıyamet temalı filmler sadece bu filmle sınırlı değildir. Film tavsiyelerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken Dünyanın Sonu Filmleri

İzlenmesi Gereken Dünyanın Sonu Filmleri

1. The Day After Tomorrow

Bilim insanlarının iklim değişikliği ile ilgili uyarılarının dikkate alınmaması nasıl bir sonuç doğurur? Bu film tam olarak bunu gösteriyor. Filmde New York’ta hayatta kalma mücadelesi veren çocuğuna ulaşmayı çalışan bilim insanının hikâyesi ele alınıyor.

2. Armageddon

Dünya’ya hızla meteor ilerlemektedir. Bu meteor eğer durdurulamazsa dünya geri dönülemez şekilde bir felakete sürüklenecektir. Bunun üzerine bilim insanları harekete geçer ve meteorun Dünya’yı teğet geçmesi için plan yapmaya başlar.

3. I Am Legend

Dünya, insan yapımı bulaşıcı bir hastalık yüzünden bilincini yitiren, zombi gibi varlıklara dönüşen insanlarla kaplı hâle gelmiştir. Hayatta kalan son insan ise tedavi bulmaya ve diğer hayatta kalanları bulmaya çalışmaktadır.

4. War of The Worlds

Dünya uzaylılar tarafından istila edilir. Eşinden ayrılmış bir baba ise ailesini güvende tutmak için onları uzaylılardan korumaya çalışır.

5. 28 Days Later

Dünyaya hızla yayılan bir virüs yüzünden insanlar hiç olmadığı kadar aç zombilere dönüşür. Virüse yakalanmayan birkaç kişi ise hayatta kalmanın yollarını arar.

Zombi dizisi arayışındaysanız daha önce zombi yapımlarını içeren bir liste hazırlamıştık. Bu listeden türünün en iyilerine ulaşabilirsiniz.

6. Take Shelter

Dünyanın sonu gelmek üzere olsa ve bunu bilen tek kişi sen olsan ne olurdu? Take Shelter’da olacaklar hakkında bilgili olan bir kişi, kıyamet senaryosuna karşı hazırlıklı olmak için bir sığınak yapmaya çalışır.

7. The Road

Kıyamet sonrasında hayatta kalmaya çalışan bir adam ve oğlunu takip eden The Road’da ikilinin amacı havanın daha sıcak olduğu bölgeye ulaşmaktır ancak bu amaç doğrultusunda hareket ederken önlerine saf kötülükler çıkar.

Exit mobile version