Dünyanın İlk Uçan Arabaları İçin Bakın Ne Yaptılar!

Geleceğin Ulaşım Araçları

Dünyanın ilk uçan arabaları için son derece önemli bir adım atıldı. Hadi gelin nasıl bir gelişme yaşandığına birlikte göz atalım.

Herkesin büyük bir merakla beklediği ilk uçan arabalar daha şimdiden heyecan uyandırmayı başardı. İngiltere hükümeti konuyla alakalı yeni bir çalışma yürütüyor. Bildiğiniz üzere uçan araçlarda en önemli sorunlardan birisi de park etme ile alakalı olacak. Standart araçlarda bile park sorunu yaşanırken uçan modellerde bu problem büyüyebilir.

Uçan arabalar ve otonom teslimat droneları için ilk defa mobil havaalanı inşa edildi. Yapılan çalışmalarda ortaya son derece ilginç bir şehir çıktı. Buraya Coventry ismi verildi.

Dünyanın ilk uçan arabaları bakın nereye park edilecek?

Sıfır emisyonlu havaalanı olarak tarif edilen bu şehir, Hyundai şirketi tarafından da destekleniyor. Bildiğiniz üzere Hyundai şu anda büyük bir uçan araç yatırımı yapıyor. İşin aslına bakacak olursanız ilk etapta dronelar kullanılacak.

Dünyanın ilk uçan arabaları

Hem bilim insanları hem de girişimciler uçan drone modellerini adeta bir araba gibi tasarlıyor. Böylece ortaya uçan araçlar çıkıyor. Fakat asıl yeni araştırma konusu ise gerçek uçan araçlar üzerine yoğunlaştı. Bu tür otomobillerin park yeri ve havaalanı bile şu anda hazır.

Uçan araç sektörünün 20 yıl içerisinde 1 trilyon sterlin seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor. Böylece tarihteki en büyük yükselişlerden birisi yakalanacak. Peki sizce uçan araçlar hayatımıza büyük kolaylıklar sağlayabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version