Dünyanın En Pahalı 10 Cep Telefonu

Dünyanın en pahalı 10 cep telefonu listesinde yer alan modeller, çok yüksek fiyat etiketleri ile dikkat çekiyor.

Dünyanın en pahalı cep telefonu listesinde hangi modeller yer alıyor? Aşağıda yer alan listedeki telefon modelleri, dudak uçuklatan fiyat etiketleri ile ön plana çıkıyor.

Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçasını oluşturan telefonlar, çeşitli fiyat etiketleri ile satışa sunuluyor. Bazı modeller, özellikleri ile ön plana çıkarken bazıları ise çok yüksek fiyatlarla dikkat çekiyor.

Guinness rekorlar kitabına giren en pahalı cep telefonu Goldvish Le Million’dur. Swiss Goldfish SA tarafından 2006 yılında üretilen cihaz, saf altından yapıldı ve elmaslar ile süslendi. Telefonun üretimi o kadar maliyetliydi ki yalnızca üç tane ile sınırlandırıldı.

Goldvish Le Million adlı telefonu, Rusya ve Hong Kong’da yaşayan iki kişi tarafından satın alındı. Üçüncü telefonun ise satışı gerçekleşmedi. Yakın zamanda piyasaya sürülen fakat Guinness Rekorlar Kitabı’nda henüz yer almayan çok daha pahalı cihazlar mevcuttur.

48,5 milyon dolar fiyat ile satışa sunulan Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, Guinness rekorlar kitabına henüz girmemiş en pahalı telefondur.

Dünyanın En Pahalı 10 Cep Telefonu Listesi

Dünyanın En Pahalı Cep Telefonu-1

1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

2004 yılında piyasaya sürülen Falcon Supernova, iPhone 6 modelinin özelleştirilmiş bir sürümüdür. 24 ayar altından yapılan telefonun arka kısmında büyük boyutlu elmas yer alıyor. Platin ile kaplanan cihaz, kullanıcı bilgilerinin korunmasını sağlayan hack önleme teknolojisine sahiptir.

2. Stuart Hughes iPhone 4s Elite Gold

Stuart Hughes tarafından tasarlanan iPhone 4s Elite Gold, 500 adet 100 karatın üzerinde pırlanta ile kaplandı. Telefonun arka yüzeyindeki Apple logosunda 53 tane elmas bulunuyor. Dünyanın en pahalı cep telefonu listesinin ikinci sırasında yer alan cihazın home butonunda ise 8,6 karat elmas yer alıyor.

3. Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition

Stuart Hughes’ün tasarladığı bir başka pahalı telefon iPhone 4 Diamond Rose Edition, 500 adet 100 karat elmasla kaplandı. Apple logosunda 53 adet elmasın yer aldığı telefonun home butonunda ise 7,4 karat pembe elmas bulunuyor.

4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme

Tasarımı Stuart Hughes’e ait olan Goldstriker 3GS Supreme, 271 gram 22 karat altından yapıldı. Telefonun çerçevesinde 136 elmas yer alırken arka yüzeydeki Apple logosunda 53 elmas mevcuttur.

5. iPhone 3G Kings Button

Avusturyalı Peter Alisson tarafından tasarlanan iPhone 3G Kings Button, 18 ayar sarı, beyaz ve pembe altından yapıldı. Telefonun çerçevesi, beyaz altın ve 138 elmasa sahiptir. Home butonunda ise 6,6 karat elmas bulunuyor.

6. Diamond Crypto Smartphone

JSC Ancort tarafından üretilen Diamond Crypto Smartphone isimli telefonda 10 adet nadir mavi renkli elmas dahil olmak üzere toplamda 50 elmas yer alıyor. Cihaz ayrıca kullanıcıların hassas bilgilerini güvende tutmak için özel şifreleme teknolojisine sahiptir.

7. Goldvish Le Million

Mücevher ve saat tasarımcısı Emmanuel Gueit tarafından tasarlan Goldvish Le Million, 18 ayar beyaz altından yapıldı. Dünyanın en pahalı cep telefonu listesinde bulunan telefonun üzerinde 120 karat VVS-1 dereceli elmaslar yer alıyor. Ekranda ise safir cam bulunuyor.

8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Luxor Las Vegas Jackpot, dünyaca ünlü aksesuar tasarımcısı Gresso tarafından tasarlandı. Cihaz, her biri 45,5 karat olan 180 gram altın ve siyah elmas içeriyor. Telefonun arka yüzeyi, 200 yıllık Afrika ağacından yapıldı.

9. Goldvish Revolution

Farklı tasarımı ile dikkat çeken Goldvish Revolution, beyaz ve pembe altının yanı sıra deri ve elmasa sahiptir. Ürünün ekranında safir cam yer alıyor. Cihazın ön yüzeyinde ise çıkarılabilir analog saat bulunuyor.

10. Vertu Signature Cobra

Fransız mücevher şirketi Boucheron Vertu tarafından tasarlanan Signature Cobra, altın kaplamaya sahiptir. Şu ana kadar yalnızca 8 tane üretilen telefonun en dikkat çekici kısmı ise üzerinde som altından yapılan kobra yılanının yer almasıdır. Kobra, 439 yakut ve iki zümrüt içeriyor.

Yukarıdaki listede dünyanın en pahalı 10 cep telefonu yer alıyor. Bu cihazlar ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca kamerası iyi olan telefonlar listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version