Dünyada En Çok İzlenen Filmler

Dünyada en çok izlenen filmler listesindeki filmleri ileride daha önce izlemediğiniz için pişman olmamak için şimdi izlediğinizden emin olun.

Dünyada en çok izlenen filmler ya da tüm zamanların en çok beğenilen filmleri, insanların yıllar geçse de unutamadığı ve konuşmaktan asla vazgeçmek istemediği filmlerdir. Bu filmler her ne kadar eski filmler olsa da pek çok insan bu filmleri hâlâ gelmiş geçmiş en iyi filmler olarak görmektedir.

Aşağıdaki listede de dünyada en çok izlenen 5 film sıralanmıştır. Liste oluşturulurken IMDb’nin listesinden yararlanılmıştır. Filmler bugünkü popülerliğine göre sıralandığı için bundan seneler sonra listenin değişmesi olasıdır.

İnsanların zamanla daha farklı filmlere ilgi duyması kaçınılmaz olsa da bu listede yer alan filmler şüphesiz ki yılların eskitemeyeceği filmlerden oluşmaktadır. Bu nedenle bundan seneler sonra da olsa bu filmleri izlemekten keyif alabilirsiniz. Tıpkı doksanlı yıllarda çekilen zamanın ötesindeki filmleri izlerken hissedilen duyguları yine hissedeceğinizden kuşkunuz olmasın.

Dünyada En Çok İzlenen Filmler - 1

Tüm Dünyada En Çok İzlenen Filmler Listesi

İlk 5 sırada yer alan filmin çoğu büyük bir olasılıkla hayatınızda en az bir kere de olsa denk geldiğiniz filmlerden oluşmaktadır. Aralarında eğer izlemediğiniz, konusunu bilmediğiniz film varsa bunların konusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Matrix Konusu Nedir?

Matrix, yaşanan gerçeklik ile asıl gerçeklik arasında yer alan ince çizgide kalmış Neo’nun merkezinde yer aldığı bir filmdir. Neo, gerçeklik ile sahteliği ayırt etmeye çalışan biri olarak sorularını yanıtlayabilecek kişinin Morpheus olduğunu düşünmektedir ancak asıl sorun Morpheus ile temasa geçmesi değil, Morpheus’la bağlantı kurduktan sonra olacaklardır.

2. Şahane Hayat Konusu Nedir?

Tam bir çıkmazın eşiğine gelmiş iş insanı George Bailey, intihar etmeye karar vermiştir. Köprünün kenarına geçmiş ve kararını tam uygulayacakken bir melek ortaya çıkar ve George’u intihar planından vazgeçirmek için ona istediği hayatı yaşatır.

Bu hayatta George’un hayatına giren kişiler, onunla daha önce hiç karşılaşmamış gibi olacaktır. Peki, George kendisine sunulan hayatı yaşarken hayatının aslında ne kadar değerli olduğunun arkına varabilecek midir?

3. Harry Potter ve Felsefe Taşı Konusu Nedir?

Harry Potter henüz küçük yaşta ailesini kaybetmiş bir çocuktur. Yetim bir bebek olarak Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu profesörü Albus Dumbledore tarafından hayatta kalan son akrabalarının yanına bırakılır. Aradan seneler sonra Harry’ye mektuplar gelmeye başlar. Mektuplar Harry’den akrabaları tarafından gizlense de bir gün karşısına çıkan okul çalışanı çıkar. Harry bu sayede bir büyücü olduğunu ve nasıl bir geçmişi olduğunu öğrenir.

Harry Potter serisinin ilk filmi olan Harry Potter ve Felsefe Taşı, seneler geçmesine rağmen pek çok izleyicinin hâlâ denk geldiğinde duygulandığı filmler arasında yer almaktadır. Eğer daha önce izlemediyseniz dünyada en çok izlenen filmler listesinin vazgeçilmezi olan bu filmi izlemenizi öneririz.

4. Esaretin Bedeli Konusu Nedir?

Esaretin Bedeli, masum olduğunu en içten duygularla dillendirmesine rağmen eşini öldürmekten ötürü cezaevinde senelerini geçiren Andy Dufresne’a odaklanmaktadır. Cezaevinde olduğu süre zarfında yaşlı bir mahkûm (Morgan Freeman) ile ilişki kurmaya başlar ve Andy’nin hayatı yeniden şekillenmeye başlar.

5. Baba Filminin Konusu Nedir?

The Godfather ismi ile bilinen Baba filmi, İtalyan kökenli bir mafya ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Film, 10 yıllık bir zamanı kapsamaktadır. The Godfather, izleyicinin kafasını karıştırabilecek çok fazla faktörü de içinde barındırmaktır. Örneğin zaman atlamaları bazen hiç belirtilmeden gerçekleşebilmektedir.

Bu gibi örneklerin çok fazla olması da filmi izlemek için çok sabırlı olunmasını gerektirmektedir. Eğer çok fazla boş vaktiniz varsa izlemekten keyif alacağınız ancak zaman zaman da üzerinde duracağınız bir film olduğunu belirtelim. Filmi daha iyi anlayabilmek için izlemeden önce aynı adlı romanı da okuyabilirsiniz.

Dünyada en çok izlenen filmler listesinde yer alan filmler bunlarla sınırlıydı. Peki, sizin listede görmek istediğiniz bir film ya da filmler var mı? Bunları yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version