Dünya’da Bir İlk ! Robot Spiker Haber Sundu

robot spiker

Dünya İnternet konferansı geçtiğimiz günlerde inanılması güç olan bir olaya tanıklık etti… Bir haber programını çok daha önceden yazılımsal bağlamda geliştirilmiş olan, robot spiker sundu. Söz konusu sunumda en ufak dahi hata yaşanmadı, işinde ciddi anlamda başarılı olan robot, gayet etkileyici ve akıcı bir dille haberleri başarıyla sunarak görevini yerine getirdi…

Çin bünyesinde üretilmiş olan söz konusu robot alanında ciddi anlamda uzman yazılımcı ve geliştiriciler tarafından geliştirilmiştir.

Hangi Kanalda Sunucu Olmaya Devam Edecek?

Bundan sonra, Xinhua News kanalında söz konusu olan tüm İngilizce haberleri bu robotun süreceği bildirildi.

Söz konusu Robot Dünya İnternet konferansta sunduğu haber programında etkili bir şekilde konuşmasına başlayarak öncelikle kendisini tanıttı. Devamında söz konusu gün içerisinde geçen haberleri ve benzeri olayları izleyicilere, sade ve etkili bir dille aktardı.

Söz konusu robotun gelişim süreci halen devam etmektedir ve kullanılmaya, güncellenmeye devam etmek üzere sürekli olarak üzerinde çalışılmaktadır.

Dünya’nın farklı bölgelerinde bu alanda yapılmakta olan çalışmalar elbette var. Fakat birçok üretim ve dahi gelişim aşamasında bulunan robotlar genel olarak askeri ve ekonomik düzeyde üretilmektedir. Öyle ki Dünya’nın bilinmekte ve en gözdeleri olan robotların en büyük özellikleri son derece büyük, yük taşıyabilir, koşabilir potansiyelde olanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alanda üretilen nadir robotlardan bir tanesidir, sunucu robot.

Yapay zeka ve beraberinde gelen robot furyası, ister istemez günümüzün gerçeği konumunda olmuştur.  Bu durum birçok anlamda değerlendirildiğinde, Dünya genelinde var olan işsizliği artması, çeşitli tehlikeli sonuçlar doğurması anlamında olumsuz olarak bakılabilmektedir. Fakat, gelecek son derece etkilidir. Bu alanlarda çözümlerinde bulunacağı bir gerçektir. İstatistik veriler, insanlık neslinin artık, Dünya’ya fazla geldiğinde hem fikir… Çalışmalar bu alanda yapılan araştırmalar ile de devam ediyor… Gelecek oldukça heyecanlı ve nispeten ürkütücü diyebiliriz…

Exit mobile version