Dünya Ekonomisini Teknoloji Belirleyecek!

Koronavirüs sürecinde teknoloji devlerinin CEO’larına bakıldığında sürecin nasıl ilerleyeceği çok rahat bir şekilde görülebiliyor. Dünya ekonomisinin yükselişi veya çöküşü tamamen teknoloji üzerine olacak.

Dünya ekonomisi şu sıralar çok zor bir süreçten geçiyor. Hisselerin adeta diplere kadar ulaştığı günümüzde teknoloji bütün dünya ekonomisini derinden etkileyecek. Özellikle de yapay zeka ile ilgili gelişmelerin çok daha aktif rol alacağını söyleyebiliriz.

Dünya ekonomisi otomasyon ile ayağa kalkabilir

Dünya genelinde hakim olan ekonomi daha çok hızlı bir şekilde üretime dayalı. çok fazla talebin olduğu günümüz dünyasında üretim arttıkça talep de aynı oranda artabiliyor. Ancak değişen şartlar nedeniyle talep ve arz arasındaki denge iyice bozuldu.

Üretim süreçlerinin yeniden aktif olarak devreye girmesi ile birlikte dünya ekonomisi tekrardan ayağa kalkabilir. Ayrıca otomasyon sistemleri ile daha hızlı bir üretim yapılması ise sürece büyük bir katkı sunacaktır.

Dünya genelinde ekonomik süreçler düzlüğe çıktıkça daha fazla talep yaşanması bekleniyor. Ayrıca otomasyon sistemleri ile üretimin artırılması ise yükselen talebi daha net karşılayabilir. Örneğin bilgisayar talepleri çok fazla olmasına rağmen henüz üretim yeterli noktada değil.

Exit mobile version