DuckDuckGo Nedir? Güvenli mi?

DuckDuckGo nedir, güvenilir mi gibi sorulardan hareketle arama motoru hakkında merak edilen tüm soruları cevapladık.

DuckDuckGo Nedir? Güvenli mi?

DuckDuckGo nedir sorusu genellikle söz konusu arama motorunu ilk kez keşfeden internet kullanıcıları tarafından sorulur. Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız muhtemelen DuckDuckGo’yu ve kullanıcıya olan vaatlerini gördünüz.

Bu vaatler şu an içinde bulunduğumuz dönemden ötürü çok ilgi çekici gelebilir. Geçmişte dünyanın en popüler ücretsiz çevrim içi hizmetlerinden bazılarının kullanıcı verilerini ne gibi amaçlarla kullandığı göz önünde bulundurulmuş ve bunun ardından çeşitli hizmetler büyük veri skandalları ile gündeme gelmişti.

Bu skandalların öznesi olmamak için daha bilinçli bir internet kullanıcısı olmak gerekiyor. DuckDuckGo’nun ise söz konusu hizmetlerden sıyrılmasını sağlayan bir yönü var: Gizlilik.

Peki, arama motoru vadettiğini gerçekten de sağlıyor mu? Bunun cevabını yazının ilerleyen kısımlarında ayrıntılı olarak vereceğiz.

DuckDuckGo Nedir?

DuckDuckGo, kullanıcılarının gizliliğine öncelik veren arama motorudur. İnternetteki faaliyetlerinizi takip etmez. Google Chrome da dahil olmak üzere dilediğiniz web tarayıcısını kullanarak DuckDuckGo arama motorunun topladığı çerezlere bakabilirsiniz. Hiçbir şekilde çerez toplanmadığını göreceksiniz.

2008 yılında Pennsylvania’da kurulan şirket, her yıl birçok önemli şirket ile iş birliği yapıyor. Bu ortaklıklar kapsamında da kullanıcılara çeşitli özellikler sunuluyor.

Bu arama motorunu kullanarak kişisel verilerinizin internette daha güvende kalmasına yardımcı olursunuz. Gizlilik, kolaylık ve erişebilirlik için tercih edilebilecek bir arama motorudur. Gizli arama yapmanızı, izleyicileri engellemenizi sağlar.

DuckDuckGo Özellikleri Neler?

DuckDuckGo Güvenli mi?

DuckDuckGo, izleyicileri büyük ölçüde azaltır ve size gizli bir şekilde arama sonuçları sağlar ama bir arama motoru olarak sizi tamamen koruyabileceğini söylemek doğru olmayacaktır. Öte yandan DuckDuckGo’nun sunduğu Chrome eklentisini indirerek daha güvenli ve gizli bir gezinme imkânına sahip olabilirsiniz.

Eklentinin sunduğu özellikler şu şekildedir:

Tabii ki bu eklenti de tek başına yeterli değildir. DuckDuckGo, Chrome’u kullanırken mümkün olduğunca gizli kalmak için Chrome oturumunu kapatma, verileri Chrome ile senkronize etmeye son verme, web ve uygulama etkinliğini devre dışı bırakma, reklam kişiselleştirmeyi sonlandırma gibi yollar öneriyor.

İzleyici engelleyicinin çalışabilmesi için belirli izinler gerekiyor ama DuckDuckGo, gizlilik politikasına dayanarak hiçbir veriyi kaydetmediğini ve paylaşmadığını belirtiyor.

Exit mobile version