DropBox Nedir, Nasıl Kullanılır?

DropBox nedir, avantajları nelerdir, DropBox mı yoksa Google Drive mı tercih edilmelidir? Merak edilen tüm soruları yanıtladık.

DropBox nedir, nasıl kullanılır, avantajları nelerdir, alternatiflerinden farkı nedir gibi sorular, bulut depolama hizmetlerini kullanmaya yeni başlayacak olan kişiler tarafından en çok merak edilen soruların başında gelmektedir.

Bu makalenin devamında DropBox ile ilgili cevabı merak edilen bütün soruları ayrıntılı olarak cevaplıyor, rakiplerine kıyasla artı ve eksi yanlarını sıralıyoruz.

DropBox Nedir, Kaç GB Veriyor?

DropBox bir bulut depolama hizmetidir ancak basit bir depolama hizmeti olmaktan oldukça uzaktır. Hem ücretli hem de ücretsiz planlar sunmaktadır. DropBox’ın eğilimi daha çok meslektaşlar arası iş birliği üzerinedir. Kendisini de zaten bu şekilde ifade etmektedir:

“DropBox, tüm ekibinizin bir araya geldiği yerdir. Dağınıklığı azaltmanıza, en önemli şeyleri ortaya çıkarmanıza yardımcı olduğumuz bir yer…”

Kullanıcıların sorduğu başka bir soru da “Dropbox, ücretsiz kaç GB depolama alanı sunmaktadır?” şeklindedir.

DropBox, ücretsiz hesap oluşturan tüm kullanıcılara 2 GB depolama alanı vermektedir. Hizmete kaydolduktan sonra daha önce yüklemiş olduğunuz fotoğraflara, videolara ve diğer dosyalara istediğiniz herhangi bir cihazdan erişme hakkına sahip olursunuz.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu hizmeti kullanarak dosyalarınızı eş zamanlı olarak çalışma arkadaşlarınızla yönetme olanağı elde edersiniz. Dosyalara şifre koyma, izinleri belirleme, belirli işlemleri geri alma da hizmetin sunduğu başlıca özelliklerdendir.

DropBox Nedir - 1

DropBox Nasıl Kullanılır?

DropBox vs. Google Drive: Hangisi Daha İyi?

Bu karşılaştırmanın galibinin DropBox’ın mı yoksa Google Drive’ın mı olduğu tamamen size bağlıdır. Sizin için depolama alanı önemli ise Drive’a daha çok eğilim göstermeniz muhtemeldir. Bunun haricinde iki hizmet arasında çok büyük farkların olduğunu söylemek pek mümkün değildir.

DropBox nedir, nasıl kullanılır, rakiplerine olan üstünlüğü ve zayıflığı nelerdir gibi soruları böylece yanıtlamış olduk. Peki, sizin kullandığınız bulut depolama hizmeti nedir? Kullandığınız hizmeti diğer kullanıcılarla da paylaşmak isterseniz yorumlar kısmını kullanabilirsiniz.

Exit mobile version