Drone Pazarı 2023’e Kadar Üçe Katlanacak

Federal Havacılık İdaresi, gelecek 20 yıl için havacılık dünyasında nelerin ön planda olacağını tahmin eden bir araştırma yayınladı. Özellikle dikkat çeken kısım, ticari drone pazarının beklenenden daha hızlı bir şekilde büyüdüğü ve üç katına çıkabileceğinin belirtildiği yer oldu.

Raporda; ABD ve uluslararası havayolu pazarları, kargo hava trafiği, uzay trafiği ve uçaklar dahil olmak üzere havacılık alanının geniş bir görünümü ele alınmaktadır. Ayrıca rapor son beş yılda, insansız hava aracı sistemlerinin “Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyada sağlıklı bir büyüme yaşadığını” söylüyor.

Drone pazarında birçok şirket bulunuyor

Model uçaklar için pazar yavaşlıyor gibi gözükse de, ticari uçak pazarları hızlanıyor ve FAA bu büyümenin devam etmesini bekliyor.

Kayıt oranı geçen yılın rakamlarına göre %44 artacak ve 2023 yılına kadar tahmini drone sayısı 823.000 olacak. Bu büyüme ile yeni kullanımlar gelecek. Amazon, Google ve Walmart gibi şirketler drone aracılığıyla teslimatları düşünüyor. Baltimore Hastanesi ise geçen ay bir hastaya organ nakli yapmak için ulaşımda drone kullanmıştı.

Exit mobile version