Sosyal medya, özellikle son birkaç yılda günlük konuşma dilini büyük ölçüde değiştirmeye başladı. Birçok insan, hangi eğlence ağırlıklı sosyal medya platformunu kullandığı fark etmeksizin yeni terimlere sık sık maruz kalarak bunları ister istemez kullanmaya başladı. Peki, bunlardan biri olan drama queen ne demek?
Bu yazıda sadece bu terimin ne anlama geldiğini açıklamakla sınırlı kalmayacağız, bunların kime dendiği de dahil olmak üzere cevabı merak edilen tüm soruları yanıtlayacağız.
Drama Queen Ne Demek?
Drama queen, drama kraliçesi anlamına gelir. Küçük olayları aşırı büyüterek drama yaratan kişileri ifade etmek için kullanılır.
Drama kraliçeleri neredeyse her şeyi abartma eğilimindedir. Sıradan durumları dramatik hâle getirir, aşırı duygular sergiler, başkalarından ilgi bekler, sürekli olarak onaylanmaya ve ilgi görmeye ihtiyaç duyar, insanların kendi duygusal krizlerine şahit olmalarını isterler.
Bu davranışlar, drama kraliçelerinin etrafındaki insanların yıpranmasına neden olur. Zaman ilerledikçe çevresindeki kişiler ister istemez kendilerinden uzaklaşabilir.
Drama Queen Kime Denir?
Bir kişinin drama queen ya da Türkçe karşılığı ile drama kraliçesi olduğunu gösteren birkaç işaret vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
1. Her şeyi kendisi ile ilgili hâle getirir.
Başka biri kendisine başına gelen bir olay anlattığında konuyu bir şekilde kendi yaşadığı benzer bir olaya bağlar. Bütün olayların merkezinde kendisinin yer almasını sağlar. Yanında bir konu konuşulurken kendisinin de bir şeyler paylaşma mecburiyetinde olduğunu düşünür.
2. İyi bir dinleyici değildir.
Drama queen, dinlemekten değil konuşmaktan hoşlanır. Başkaları konuşurken eğer konuşma sırası bir türlü kendine gelmezse bulunduğu ortamdan uzakklaşır veya telefon ya da başka bir şeyle ile uğraşmaya başlar.
3. Çabuk sinirlenir, kolay üzülür.
Drama kraliçeleri duyguları had safhada yaşar. Her insan üzülür, her insan sinirlenir ancak drama kraliçeleri, bu duyguları daha sık ve yoğun şekilde yaşar.
4. Eleştiri sevmez.
Drama kraliçeleri her zaman kendini savunur. Suçun kendinde değil, başka bir kişi ya da durumda olduğunu söyler. Bununla birlikte, eleştirilere genellikle alaylı yüz ifadesi ve konuşma şekli ile cevap verir.
5. Yargılamaktan çekinmez.
Karşısındaki insan kim olursa olsun, nasıl hissedeceğini düşünmeden onu yargılar. Örneğin gülüşünün hoş olmadığını veya kaşlarının kalın olduğunu karşıdaki insanın duygularını göz önünde bulundurmadan direkt dile getirir.
6. Mağdur her zaman kendisidir.
Drama kraliçesinin hatalı olup olmamasının bir önemi yoktur. O her zaman haksızlığa uğradığını düşünür ve bunu her fırsatta dillendirir.
7. İnsanları zor durumda bırakır.
Drama kraliçeleri, iletişimde olduğu insanlar için işleri zorlaştırma eğilimindedir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar gereksiz olsa da kendisi öyle istediği için insanları bir şeyler yapmaya ikna etmeye çalışabilir.