Dragon Ball Manga Okuma Sırası

Dragon Ball manga okuma sırası nasıl olmalı diye merak mı ediyorsunuz? Bu sırayı takip ederek doğru okuma yapabilirsiniz.

Dragon Ball Manga Okuma Sırası

Dragon Ball manga okuma sırası ile dünyanın en popüler serilerinden birine daha detaylı bir bakış atmaya ne dersiniz? Manga mı yoksa anime mi olduğunun hiçbir önemi yok, Dragon Ball serisi çoğu insanın çocukluğunda önemli bir yer edindi.

Senelerden beri çok sayıda insanı kendine bağlamayı sürdüren seri, anime ya da manga seven insanların büyük bir kısmının favorilerinden biri olmaya devam ediyor.

Daha önce anime serisini izlemiş olabilirsiniz ama henüz manga serisini izlemediyseniz çocukluğunuza dönmek için hangi sırayı takip etmeniz gerektiğini merak edebilirsiniz. Seriyi doğru bir sıralamayla okumak, o günleri yeniden yaşamanızı sağlayacaktır. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki liste size yardımcı olacaktır.

Dragon Ball Manga Okuma Sırası Nedir?

Dragon Ball manga serisini okumaya başlamak için bu sıralamayı takip etmeniz gerekiyor. Gelin, bunlara ayrıntılı bir bakış atalım.

Dragon Ball

Manga serisine başlamayı düşünüyorsanız kesinlikle ilk olarak Dragon Ball’u okumalısınız. 42 ciltte derlenmiş 520 bölüme sahiptir ve 1984’ten 1995’e kadar seri hâlinde yayımlanmıştır. Ciltlerin çoğunda renkli bölümler de mevcuttur ama bunları şimdilerde bulmak neredeyse imkânsız sayılır.

Dragon Ball Super

Bu manga, orijinal Dragon Ball’un devamı olarak yayımlandı. Bu manga, 2015 yılında yayımlanmaya başlandı. Serinin ilk mangasını okuduysanız bir sonraki seçiminiz Dragon Ball Super olmalıdır.

Dragon Ball Z: Return of F

Bu manga, 2015 yılının başlarında yayın hayatına başladı fakat aynı yılın sonunu görmeden sona erdi. Okuyucu tarafında beklenen karşılığı görmedi. Açık konuşmak gerekirse bu mangayı atlamak ve bundan uyarlanan animeyi izlemeniz sizin açınızdan daha mantıklı bir karar olacaktır.

Manganın sonu neredeyse hiçbir okuru tatmin etmedi ama mangayı animeye tercih ediyorsanız Dragon Ball Super’dan sonra bunu deneyebilirsiniz.

Dragon Ball GT

Dragon Ball GT mangasında ilginç bir şekilde aynı isimli animeden esinlenilmiştir. İlginçtir çünkü genellikle animeler için mangalardan ilham alınır. Yine de mangayı okumak isterseniz elbette okuyabilirsiniz ama diğer mangalar kadar iyi olmadığını belirtmek gerekiyor.

Exit mobile version