Donald Trump ve Huawei Savaşı Giderek Büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Huawei arasındaki savaş gittikçe büyüyor. Özellikle de Boris Johnson tarafından yapılan 2027 yılına kadar Huawei ekipmanlarının kaldırılacağı haberi işleri ilginç bir noktaya taşıdı. İşte merak edilen bütün detaylar

Çin elçisi Liu Xiaoming tarafından yapılan açıklamalarda ise, pek korktukları görülmüyor. 15 trilyon dolarla İngiltere’nin yaklaşık 5 katı büyüklüğündeki bir ekonomisi bulunan Çin, bedel ödetme gücüne sahip.

Donald Trump ve Huawei savaşı

Büyük bir tepki toplayan Donald Trump, Çin ile ilgili baskılara hiç ara vermiyor. Özellikle de ticari alanda büyük bir baskı uygulayan Trump, ilginç iddialarda bulundu.

Donald Trump yaptığı açıklamalarda Huawei ekipmanlarının kullanımı ile ilgili İngiltere’yi ikna ettiğini söyledi. Bağımsız bir devlet olan İngiltere, ABD Başkanı tarafından yapılan bu açıklamayı kabul etmedi. İngiltere hepimiz Trump’ı biliyoruz ifadeleri ile durumu tiye aldı.

ABD ile Huawei arasında devam eden büyük savaş giderek daha fazla sertlik kazanıyor. Her ne kadar Çin ekipmanları daraltılsa bile, yine de ülkenin genel ekonomik durumu düşünüldüğünde bu pek kolay olmayacak gibi görünüyor. Sizce Donald Trump Huawei ile ilgili ne yapmak istiyor?

Exit mobile version