Dolby, Stüdyo Kalitesinde Ses Kaydı İçin Gizli Bir Uygulama Yaptı

Dolby, ilk kez bazı kaynakların tespit ettiği gibi;“234” kod adı altında ses kaydetmek ve temizlemek için yeni bir mobil uygulamayı sessizce test ediyor.

Teorik olarak kayıtlarınızın daha profesyonel görünmesini sağlamak için bir web sitesi kayıt formu aracılığıyla kullanılabilen uygulama; ses kaydı yapmanıza (sesli notlar), arka plan sesini iptal etmenize ve daha sonra “Amped”,“Thump” ve “Bright” gibi adlara sahip ön ayarları uygulamanıza olanak tanır.

 

Peki Dolby Uygulamasını Nasıl Kullanacaksınız ?

Uygulamanın kendisi kullanımı inanılmaz derecede kolaydır. Basitçe kayıt düğmesine dokunun ve uygulama, kayıt oturumuna başlamadan önce birkaç saniye boyunca oda tonunu ölçecektir.

Kaydı durdurduktan sonra, önceden ayarlanmış bir ekleme ekleyerek ve birkaç araçla değiştirerek sesi hızla parlatabilirsiniz.

Araç seçenekleri arasında; oda tonunun kaldırılması (istenmeyen arka plan gürültüsü), bas ve tiz miktarının ayarlanması, “artırma” (ses yüksekliği) eklenmesi ve kırpma yer alır.
Uygulamanın parlak görünüyor, ama belli ki devam eden bir çalışma. Ön ayarlar sesin profesyonel bir mikrofonla kaydedilmiş gibi görünmesini sağlamak için, yeterince iyi çalışmadı.

Belki de bu sadece başlangıçtır ve Dolby“234”ün daha sağlam bir versiyonu yavaş yavaş geliyordur. Ne olursa olsun, kaydedilmiş sesi parlatabilme özelliği, kolay bir uygulama fikri değil.

Exit mobile version