Doların Yükselişi Teknoloji Donanımlarını Uçuk Fiyatlara Getiriyor

Dijital Dönüşümde Akıllı Donanımlar

Doların yükselişi teknoloji donanımlarını korkunç seviyelere kadar çıkarıyor. Özellikle son dönemlerde bunu daha net görmek mümkün. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Yeni Ekonomi Programı gibi birçok paketin açıklandığı Türkiye’de zaman çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Bu süreçte kur fiyatlarında da akıl almaz boyutlara doğru gidiyoruz. Özellikle de Dolar kurunun 8 TL seviyelerine kadar yaklaşması, durumu çok daha kötü hale getiriyor. Akıllı cihazların kur fiyatlarıyla çok yakından bağlı olduğu günümüz Dünyasında, bu bizleri nasıl etkiliyor?

Doların yükselişi teknoloji cihaz fıyatlarını uçurdu

Dolar kurundaki ciddi yükseliş, öncelikli olarak akıllı telefon ve bilgisayar fiyatlarına yansıdı. Akıllı telefonlar, normalde olması gerekenden yaklaşık yüzde 67 daha yüksek fiyatlara sahip. Bu, yeni cihaz almak isteyenlerin daha fazla tereddütte kalmasına neden oluyor.

teknoloji şirketlerikur yükselişi teknolojik cihaz

Bilgisayar ve diğer benzer cihazların fiyatlarında da gözle görülür değişimler yaşandığı söylenebilir. Bilgisayarların fiyatı yaklaşık olarak %67 civarlarında artış gösterdi. Bu bile tabloyu karamsar hale getirmeye yetiyor. Yurtdışından gelen cihazların fiyatlarının bu kadar yüksek olması elbette sadece kur ile bağlantılı değil.

Tüm bunlara ek olarak vergilerdeki artışlar da fiyatların artmasına neden oluyor. Teknoloji yatırımlarının daha fazla artabilmesi için bu tür ürünlerde bir miktar daha fiyat indirimi yapılması şart.

Exit mobile version