Doktorların El Yazısı Okunabilir Hâle Getiriliyor

Google, doktorların el yazısı okunmuyor gibi ifadelerin kurulduğu günleri geride bırakacak bir aracı Hindistan'daki etkinliğinde tanıttı.

Doktorların El Yazısı Okunabilir Hâle Getiriliyor

Doktorların el yazısı ile ilgili çok sayıda insanın iyi ya da kötü bir deneyimi var. Geçmişte hastalara reçete şimdiki gibi verilmiyordu. Doktorların hızlı bir şekilde yazdığı yazıları hastalar okumakta oldukça zorlanıyordu.

Bugünün gelinen noktada böyle bir sorun kalmadı çünkü e-reçete sistemine geçildi. Bir diğer deyişle reçeteler de artık dijitalleşti. Doktorlar ya da onların asistanları tarafından verilen kod sayesinde artık eczanelere gidildiğinde hiçbir sorun yaşanmadan verilen ilaçlar alınabiliyor.

Bu sorun her ne kadar çözüme kavuşmuş olsa da hâlâ çevrenizde yazısını okuyamadığınız kişiler olabilir. Google, karmaşık ve okunması zor yazıları okunabilir hâle getirmek için yapay zekâdan destek alan bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde okunamayan el yazılarını okumak da kolaylaşıyor.

Doktorların El Yazısı Yapay Zekâ Tarafından Okunabilecek

Bir zamanlar okunamaz olduğu düşünülen yazıların artık çok kolay bir şekilde okunabilmesi, teknoloji dünyasında inanılmaz büyük bir ilerleme olarak görülüyor.

Şirket, reçetelerin okunmasını ve anlaşılmasını zorlaştıran el yazılarını okunabilir hâle getirmek için farmakoloji uzmanları ile çalışıldığını belirtiyor. Bu araç, Hindistan’da düzenlenen Google’ın etkinliğinde tanıtıldı.

Teknoloji devi, görüntülerdeki metinleri okunabilir hâle getirmek için gerekli teknolojiye zaten sahip olduğunu söylüyor ama burada asıl önemli olan nokta, aracın sadece bir uzman tarafından içeriği açıklanabilecek reçetelerin kolaylıkla okunmasını kolaylaştırması.

Bu yeni araç sayesinde el yazısı olan reçetelerde görülen bazı ilaçlar çok iyi bir şekilde tanımlanabiliyor.

Exit mobile version