DJI Osmo Pocket

Son zamanlarda kamera sektöründe rekabetin oldukça yüksek seviyelere geldiği söylemek mümkün. Özellikle 4K teknolojisi ile hız kazanan pazar gelişmiş özellikle sahip kameraların karşımıza çıkmasına neden oluyor. Bu kapsamda öne çıkan ilginç modellerden biri de DJI Osmo Pocket.

Popüler drone üreticisi tarafından pazara giriş yapan DJI Osmo Pocket, Youtuber ve Vlogger olarak adlandırılan kullanıcılar için oldukça kullanışlı modellerden biri olma özelliğine sahip. Model o kadar küçük ki adından da anlaşılacağı gibi cebe kadar giriyor.

DJI Osmo Pocket, 4K video çekme özelliğine sahip olmasının yanında gimbal olarak kullanım özelliği de sunuyor. Farklı tasarımı ile ilgi çeken model cebe girecek kadar küçük boyutta ve bunun yanında hemen üst kısmında gimbal mekanizması bulunduruyor.

116 gram ağırlığa sahip olan model, 1/2.3 in. CMOS sensöre sahip ve görüş açısı ise 80 derece olarak belirlenmiş. Ayrıca objektifin odak uzaklığına bakacak olursak 26 mm ve diyafram açıklığı ise f2.0 seviyesinde.

DJI Osmo Pocket kamera 12 MP fotoğraf kalitesi sunuyor ve 60 fps’ye kadar 4K video çekimi yapabiliyor. Kullanıcı yüzü takip edebilen özelliğinin yanı sıra 875 mAh LiPo pil içeriyor.

Çekimler noktasında gerçekleştirdiğimiz testlerde çok iyi sonuçlar aldık. Eğer vlogger’sanız ve harekete ‘meyilli’ biriyseniz daha iyisi neredeyse yok. Bununla birlikte sizi kısa da olsa bir alışma süresi ile karşı karşıya bıraktığını belirtebiliriz. Elbette akıllardaki bir diğer önemli konu pil.

Sahip olduğu pil sayesinde 140 dakika kadar Full HD video kaydı yapabiliyor. Bunların yanı sıra kameranın hemen üzerinde küçük bir ekran yer alıyor ve çekilen videolar bu ekrandan izlenebiliyor. Bu kadar sınırlı alanda bu kadar fonksiyon muazzam.

Kamera yanında birtakım aksesuar ve donanımlar ile geliyor. Bunlardan biri iOS ve Android cihazlar ile bağlantı kurması için dönüştürücü olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca harici mikrofon bağlantısı ve uzatma çubuğu, taşıma kutusu ve su geçirmez kılıf da yine kamera ile gelen ek donanımlar arasında yer alıyor.

Pratik ve hızlı bir kullanım sunan model, küçük boyutlara sahip olmasına karşın oldukça gelişmiş özelliklere sahip ve her yere kolayca taşınabilecek boyutta. Ayrıca DJI Osmo Pocket kamera, dünyanın en küçük gimbal özelliği içeren kamerası olma özelliği taşıyor.

Titreşimsiz ve aynı zamanda her yere taşıyabileceğiniz bir kamera düşünüyorsanız, DJI Osmo Pocket kameranın tam size göre olduğunu söylemek mümkün.

 

Artılar

Tasarım

Gimbal olarak da kullanım

Fiyat

 

Eksiler

DJI Osmo Pocket, 4K video çekme özelliğine sahip olmasının yanında gimbal olarak kullanım özelliği de sunuyor.

Bu yazı, Newtech dergisinin, Mayıs ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version