Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Nasıl Çözülür?

Disk yazmaya karşı korumalı hatası için hangi yöntemlere başvurulabilir? Sorunu ortadan kaldırmak için bu çözüm yollarını deneyin.

Windows 11, 10 veya daha alt bir sürümde disk yazmaya karşı korumalı hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Bu sorun, Windows kullanıcılarının çok yaygın olarak karşılaştığı bir sorundur.

Bir dosyayı kopyalamak ya da dosya üzerinde değişiklik yapmak için bilgisayarınıza sürücü taktıktan sonra bu hata ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda sizden yazma korumasını kaldırmanız veya başka bir disk kullanmanız istenir.

Yazma koruması hatası ile karşılaştığınızda ne kadar yeniden denerseniz deneyin, hata vermeye devam edecektir. Bu noktada diskin artık kullanılamaz olduğunu düşünebilirsiniz ama erken davranmamalı, aşağıdaki çözüm yollarını denemelisiniz.

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası İçin Çözüm Yolları

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Yazma Koruma Kilidini Kapatma

Bazı USB sürücülerin üzerinde yazma koruma kilidi bulunur. Bunları eğer açarsanız yazmaya karşı korumalı hâle gelir. USB sürücünüzün üzerinde koruma kilidi mevcut ise bu koruma kilidini kapalı hâle getirebilirsiniz.

2. Diskpart ile Yazma Korumasını Kaldırma

3. Virüs Taraması Yapma

USB sürücüsü eğer daha önce başka bir bilgisayara takılmışsa mutlaka bir virüs taraması yapmalısınız. Sürücünün yazma koruması hatası vermesinin sebebi de bu olabilir. Bu taramanın sonucunda eğer bir virüs bulursanız virüsten koruma yazılımını kullanarak onu ortadan kaldırabilirsiniz.

4. Disk Yazma Korumasını Kaldırma Yazılımlarını Kullanma

Teknik ayrıntılar ile uğraşmak istemiyorsanız üçüncü taraf bir yazılım da kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar genellikle sadece işlemi başlatmanız için birkaç yere tıklamanızı ister, devamında ise bütün zorlu süreci yönetme görevini yazılım üstleniyor.

Disk birleştirme programları arayışında mısınız? Bunun için daha önce bir liste hazırlamıştık. Dilerseniz ona da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version