Discord Telefon Doğrulama Sorunu Nasıl Çözülür?

Discord telefon doğrulama sorunu ile mi karşılaşıyorsunuz? Bu oldukça can sıkıcı bir sorun olmalı. Neyse ki çözümü oldukça kolay.

Discord Telefon Doğrulama Sorunu Çözümü

Discord telefon doğrulama işlemini gerçekleştirmenizi bazen zorunlu tutabiliyor. Bu aşama özellikle Discord’un uygulamasını indirenlerin hiçbir şekilde atlayamadığı bir aşamadır. Sizden hesap oluştururken telefon numarası istenmemiş olabilir fakat bu, hesabınıza daha sonra girmeye çalışırken sizden doğrulama istenmeyeceği anlamına gelmez.

Bunu göz önünde bulundurarak hesabınızı SMS ile doğrulamak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak oldukça kolaydır ama işlemi gerçekleştirirken birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Neyse ki bu sorun ile karşılaşmanız hâlinde başvurabileceğiniz bazı etkili çözüm yöntemleri var.

Bu yöntemlere geçmeden önce Discord’un neden doğrulama istediğine kısaca değinelim. Daha sonra doğrulama aşamasında meydana gelen sorunu ortadan kaldırmak için hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi öğrenelim.

Discord Neden Telefon ile Doğrulama İstiyor?

Discord, her platform gibi kötü kullanımı önlemek ve diğer kullanıcılara rahatsızlık verebilecek spam hesapları tespit etmek için telefon doğrulama yöntemine başvuruyor. Bilindiği üzere bu tür platformlar üzerinde çok fazla spam hesap oluşturulabiliyor.

SMS ile doğrulama da şimdilik bunların önüne geçmek için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biri olarak görülüyor.

Discord Telefon Doğrulama Sorunu İçin Çözüm Yolları

Discord’da SMS ile doğrulama yapamıyorsanız sorunu çözmek için bu yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağı hakkında bir fikriniz yoksa aşağıda her bir yöntemin nasıl uygulanacağını detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

VoIP Telefon Numarası Kullanmama

Discord’da hesabınızı kullanmak istiyorsanız kendi numaranızı yazmalısınız. Bu tür platformların VoIP karşıtı olmasının nedeni, telefon doğrulaması isteme nedeni ile aynıdır. Spam hesapların önünü kesmek için yalnızca gerçek kişilere ait telefon numaralarının kullanılması gerekiyor.

Telefon Numarasının Kayıtlı Olmadığından Emin Olma

Telefon numarası zaten önceden başka bir hesap ile ilişkilendirilmişse yani başka bir hesabı doğrulamak için kullanılmışsa yeni bir hesabı doğrulamak için yeni bir telefon numarası kullanılmalıdır.

Geçerli Telefon Numarası Kullanma

Telefon numaranız eğer geçerli bir numara değilse, doğrulama aşamasını atlamak için gerçekte var olmayan bir numara kullanıyorsanız Discord buna izin vermeyecektir. Hesabınızı doğrulamak için geçerli bir telefon numarası girdiğinizden emin olun.

Exit mobile version