Discord Sohbet Temizleme Nasıl Yapılır?

Discord sohbet temizleme sürecini otomatikleştirmek mi istiyorsunuz? Bunun için kullanabileceğiniz botları sıraladık.

Discord Sohbet Temizleme Nasıl Yapılır?

Discord’da mesajları silmek için mesajın üzerine gidip üç noktanın üzerine basmak ve mesajı silmeyi seçmek yeterlidir. Her ne kadar basit bir işlem olsa da bunu uygulamak sadece birkaç mesajı silmek gerektiğinde kolaydır. Neyse ki yüzlerce mesajı silmek için Discord sohbet temizleme botu kullanabilirsiniz.

Bazı Discord botları, mesajları tek tek silmek yerine otomatik olarak onlarca, yüzlerce hatta binlerce mesajı silmenizi olanak tanıyor. Peki, ilk defa bir Discord sunucusu oluşturan kişinin hangi botu kullanması daha doğru olacaktır?

Bu listede en iyi sohbet temizleme botlarını sıralayarak aralarından seçim yapmanızı kolaylaştıracağız.

Discord Sohbet Temizleme Botları

Discord kanallarındaki mesajları otomatik olarak silmenizi sağlayan botlar bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bunları aşağıda tek tek ele alalım.

CommandCleanup

CommandCleanup, mesajın kullanıcı mı yoksa bot tarafından mı gönderildiği fark etmeksizin her çeşit mesajı otomatik olarak silebilen bir bottur.

En önemli avantajı ise silinmesi istenen mesaj türünü belirleyebilmektir. Örneğin sadece bağlantı içeren mesajları kaldırabilirsiniz. Hatta sadece belirli bir web sitesine yönlendiren bağlantıları içeren mesajları silmeniz de mümkündür. Örneğin “.cleanup links discord.com” yazarak Discord.com web sitesine yönlendirilen bağlantıları içeren mesajları silebilirsiniz.

Kaç mesajı silmek istiyorsanız .cleanup yazdıktan sonra boşluk bırakabilir ve sayı yazabilirsiniz. Örneğin .cleanup 10 yazarsanız son 10 mesaj silinecektir.

Mee6

Mee6 çok kullanışlı Discord botlarından biridir. Mesajları otomatik olarak silmenizi de sağlar. Kaç tane mesaj silmek istiyorsanız !clear yazıp boşluk bırakabilir ve istediğiniz sayıyı yazabilirsiniz. Örneğin !clear 10 yazarsanız son 10 mesaj silinecektir.

Auto Delete

Mesajları hızlı ve kolay bir şekilde silecek basit bir bot arıyorsanız Auto Delete sizin için harika bir seçim olabilir. Bu bot, mesajları belirtilen sürenin sonunda otomatik olarak silecektir. Örneğin @AutoDelete start 10m yazarsanız 10 dakika sonra mesajlar otomatik silinecektir.

Belirli bir saatin sonunda silmek isterseniz @AutoDelete start 1h yazabilirsiniz. Bu komutun girilmesinin ardından mesajlar 1 saatin sonunda silecektir.

Sohbet Temizleme Botlarını Kullanırken Bilinmesi Gerekenler

Discord’da bir kanaldaki mesajları otomatik olarak silmek için yukarıdaki botlardan birini kullanabilirsiniz ama unutmamalısınız ki bunlar direkt mesajlara erişemez. Yani bunları sadece Discord sunucularında yer alan metin kanallarındaki mesajları silmek için kullanabilirsiniz.

Bir kanaldaki mesajları silmek istiyorsanız o sunucunun yöneticisi olmanız ya da size verilen rolün sunucu ve mesajları yönetme iznine sahip olması gerekir. Bunları göz önünde bulundurarak yukarıdaki botlar sayesinde istediğiniz zaman bir kanalda istediğiniz sayıda mesajı botlar aracılığı ile otomatik olarak silebilirsiniz.

Exit mobile version