Discord Ses Gitmiyor, Çözümü Nedir?

Discord ses gitmiyor, ne yapmalıyım diye soruyorsanız bu yöntemleri uygulayarak sorunu hızlıca çözüme kavuşturabilirsiniz.

Discord Ses Gitmiyor, Çözümü Nedir?

Discord ses gitmiyor mu? Bu sorunla pek çok kullanıcı karşılaşıyor. Başlangıçta oyuncular için geliştirilen Discord artık her türden topluluğa ev sahipliği yapıyor. Diğer kullanıcılar ile sesli olarak konuşmak için tercih edilen bir platform olduğundan sesinizin karşı tarafa iletilmesi ve karşı taraftan sesin gelmesi büyük bir öneme sahip oluyor.

Ses ile ilgili herhangi bir sorun, Discord’daki deneyiminizi altüst edebilir. Bu nedenle sesle ilgili herhangi bir sorun yaşamanız hâlinde hemen harekete geçmeli ve bu sorunu nasıl ortadan kaldıracağınızı gösteren adımları izlemelisiniz.

Bu rehber, Discord’daki ses sorunlarını ortadan kaldırabilecek birkaç etkin çözüm yolu içeriyor. Aşağıda yer alan yöntemlere başvurarak siz de ses ile ilgili sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Discord Ses Gitmiyor, Çözüm Yolları Neler?

Discord’da karşı tarafa sesiniz gitmiyor ise bu yöntemlere başvurabilirsiniz. Bunları nasıl uygulanacağını aşağıda detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Mikrofonu Kontrol Etme

Karmaşık yöntemlere geçmeden önce Discord’da mikrofonunuzu sessize alıp almadığınızı kontrol etmelisiniz. Mikrofonunuzu sessize almış fakat bunun farkında bile olmayabilirsiniz. Mikrofon simgesinin üzerinde eğer kırmızı eğik çizgi varsa simgenin üzerine basarak kaldırın.

Giriş / Çıkış Aygıtını Kontrol Etme

Mikrofon ve kulaklık simgesinin hemen yanında yer alan dişli çark simgesine basıp ayarlara girin. Ses kısmından giriş ve çıkış aygıtlarının seçili ve doğru olduğundan emin olun. Mikrofonunuzla ilgili herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için mikrofon testi bölümünden her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol edin.

Discord’a Gerekli İzinleri Verme

Uygulama gerekli izinlere sahip değilse sesinizin karşı tarafa gitmemesi normaldir. Discord’un sesinizi kanaldakilere iletebilmesi için öncelikle uygulamaya mikrofon iznini vermeniz gerekiyor. Windows + I tuşlarına basarak ayarlara girin.

Ayarlardan “Gizlilik” bölümünü açın. Sol kısımdan “Uygulama izinleri” bölümüne gelin. Mikrofon seçeneğine basın. Aşağı kaydırın ve Discord’u bulun. Discord’un yanında eğer “Kapalı” yazıyorsa butonuna tıklayın ve Discord’a mikrofona erişme iznini verin.

Discord’u eğer web tarayıcısı üzerinden kullanıyorsanız adres çubuğunda yer alan kilit simgesine tıklayın. “Site Ayarları” seçeneğine tıklayın. “Mikrofon” seçeneğini “İzin ver” olarak değiştirin.

Uygulamayı eğer Android ya da iOS üzerinden kullanıyorsanız “Ayarlar > Uygulamalar > Discord > İzinler” yolunu takip ederek Discord’a mikrofona erişim yetkisi verebilirsiniz.

Başka Bir Mikrofon Kullanma

Sorunun mikrofondan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için başka bir mikrofonla konuşmayı deneyin. Kullandığınız mikrofonun dışında bir mikrofonunuz yoksa Discord’a telefondan girmeyi deneyebilirsiniz. Telefonda konuşabiliyorsanız, karşı taraf sizi duyuyorsa sorun mikrofonda olabilir. Bunu doğrulamak için Ses Kaydedicisi’ni kullanarak ses kaydı almayı deneyin.

Exit mobile version