Discord Oyun Botu Nasıl Eklenir?

Oyuncuların en sevdiği platformdan birisi olan Discord, birçok özelliği barındırarak birçok kullanıcıyı kendisine çekiyor. Peki Discord Oyun Botu eklemek isteyenler bunu nasıl yapacak? İşte bu haberimizde size yapmanız gerekenleri anlatacağız...

Oyunseverlerin en çok kullandığı uygulamalarda birisi olan Discord ile kullanıcılar arkadaşlarıyla sesli olarak iletişime geçiyorlar. 2015 yılından itibaren oldukça ilgi gören bu platform pandemi nedeniyle popülaritesini git gide artırarak en çok kullanılan platformlardan birisi haline geldi. Program içerisinde sunucuların kolayca kurulabilmesi, sunucular dışında kişiler arası veya grup aramaları yapılabilmesi ve özel mesaj özellikleriyle Discord, diğer sesli iletişim platformları arasında en popüleri olmayı başardı. Son olarak 140 milyon kullanıcısı olduğu açıklanan Discord, oyuncuların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri.

Discord botları, bağlı bir topluluk oluşturmayı kolaylaştırır. Bunları sunucuya yeni üyeler davet etmek, üyeler arasındaki iletişimi düzenlemek ve kurallara uymayı reddeden kişileri yasaklamak için kullanabilirsiniz.

Discord Bot Eklemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Öncelikle Discord botları üretmek ile Discord botlarını sunucunuza eklemenin birbirinden tamamen farklı şeyler olduğunu söyleyelim.

Kanalınıza Bot eklemek için, botun sitesine giderek botu indirebilir ya da Discord botları için oluşturulan listeleme sitelerinden birini tercih edebilirsiniz. Eğer botun kendi sitesinden indiriyorsanız, yükleme ve yetkilendirme işlemlerini yine aynı siteden gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak bir bot listeleme sitesi üzerinden ilerleyecekseniz, platformdaki ‘Invite’ seçeneğini kullanarak botu sunucunuza davet edebilirsiniz. Sonraki adımda Botun yer almasını istediğiniz sunucuyu seçip, Bota yönetici yetkilendirmesi tanımlayabilirsiniz.

İşte Adım Adım Discord Oyun Botu Ekleme

1. Adım

Öncelikle tarayıcınızdan Discord’a giriş yapınız.

2. Adım

Daha sonra bot eklemek için Carbonitex ve top.gg adlı iki internet sitesinden birisine girin.

3. Adım

Eklemek istediğiniz botu seçerek ‘Davet et’ butonuna tıklayınız.

4. Adım

Daha sonra açılan sayfada yeniden ‘Davet et’ butonuna tıklayın.

5. Adım

Ardından Discord botunun sunucuya eklenebilmesi için sizden yetkilendirme istenecek.

6. Adım

Sunucunuzu girerek sonrasında ‘Devam et’ ve ‘Yetkilendir’ seçeneğini seçiyoruz.

7. Adım

Eklediğiniz bot ekranın sağ üst köşesinde çıkacaktır.

Discord Oyun Botlarının Bazıları

Pokecord

Discord sunucunuzda arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli oyunlar oynamak istiyorsanız bunlardan bir tanesi kesinlikle Pokecord olmalı. Pokecord, Discord’daki arkadaşlarınızla konuşurken Pokemon avlamanızı, geliştirmenizi ve savaştırmanızı sağlayan bir Discord botudur. Bu eğlenceli bot ile arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Epic RPG

Epic RPG, Discord sunucunuzda arkadaşlarınızla ekonomi yoluyla seviye ve XP kazanıp rol yapabileceğiniz eğlenceli bir bottur. Sunucuda coin ve ganimet aramak veya savaşmak için komutlar kullanıyorsunuz. Oyuna her gün yeni zindanlar ve yaratıklar ekleniyor. Bunları da komutlar sayesinde keşfedebiliyor ve savaşabiliyorsunuz.

Dank Memer

4 milyonun üzerinde sunucuda bulan Dank Memer, tam bir eğlence botu. Sunucu içerisinde arkadaşlarınıza komik ve eğlenceli görüntüler gönderebileceğiniz bot aynı zamanda kendi komik görüntülerinizi de oluşturmanıza olanak sağlıyor. Son olarak bu bot sayesinde çeşitli oyunlar oynayarak bot için geliştirilmiş sahte paralardan kazanabilir ve sanal eşyalar satın alabilirsiniz.

Poketwo

Pokecord botunun kapatılmasının ardından alternatif arayan kullanıcılar için Poketwo botunu önerebiliriz. Tıpkı Pokecord gibi pokemon yakalayıp, seviye atlatıp arkadaşlarınızla savaşabiliyorsunuz.

 

Exit mobile version