Discord Gri Ekranda Kalıyor, Nasıl Çözülür?

Discord gri ekranda kalıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu rehberde yer alan yöntemlerle sorunu çözebilirsiniz.

Discord Gri Ekranda Kalıyor, Nasıl Çözülür?

Discord gri ekranda kalıyor ve ne yaparsanız yapın, bu ekranı geçemiyor musunuz? Bu sorun, Uygulamanın arayüzü yüklenmediği için doğal olarak arkadaşlarınız ve en sevdiğiniz topluluklarla etkileşimde bulunmaya devam edememenize neden olur.

Sorunun temel nedenleri arasında internet bağlantısının olmaması ya da zayıf olması, Discord sunucularına erişilememesi, uygulamanın çalışması için gerekli izinlere sahip olmaması yer alır.

Nedeni her ne kadar değişiklik gösterse de endişelenmenize gerek yok çünkü arkadaşlarınızla sohbet etmeye kaldığınız yerden devam etmeniz için size bu sorunu çözmenin tüm yollarını göstereceğiz.

Discord Gri Ekranda Kalıyor, Çözüm Yolları Neler?

Yukarıda yer alan tüm çözüm yollarını denemek zorunda değilsiniz. Sorunu ortadan kaldıran yöntemi bulana kadar denemeye devam edin.

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Discord’un düzgün bir şekilde çalışması için iyi bir internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. İnternet bağlantısının olmaması ya da zayıf olması, uygulamanın çalışmamasına ve doğal olarak Discord’un sunduğu özellikleri kullanamamanıza yol açar.

İnternet ile ilgili bir sorun olmadığından emin olmak için web tarayıcısını açarak internet bağlantısının durumunu kontrol edin. Bir web sitesine erişemiyorsanız ya da web sitesi çok yavaş yükleniyorsa ortada bir sorun vardır.

Bu durumda modemin arkasında yer alan güç düğmesine basıp 15-30 saniye bekleyin. Daha sonra aynı düğmeye yeniden basıp internetin gelmesini bekleyin. Sorun düzelmezse internet servis sağlayıcısı ile iletişime geçerek sorunu çözme noktasında size yardımcı olmalarını isteyin.

Discord Sunucularının Durumunu Kontrol Etme

Discord’un sunucularına erişilemediğinde uygulama da çalışmaz. Dolayısıyla başka bir adım atmadan önce sunucu durumunu kontrol etmenizde fayda var. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz:

Yukarıdaki web sayfalarını kontrol ettikten sonra sunucularla ilgili genel bir sorun olduğunu fark ederseniz bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur. Discord, sorunu en kısa sürede çözüme kavuşturacaktır.

Discord’u Kapatıp Yeniden Açma

Küçük uygulama sorunları bazen uygulamayı hiçbir şekilde kullanamamanıza bile neden olabilir. Bu durumda Discord’u yeniden başlatarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Uygulamanın çalışmasına Discord’un küçük simgesine basıp kapatmayı seçerek son verebilirsiniz. Bunun yanı sıra görev yöneticisinden de Discord’un üzerine sağ tıklayıp görevi sonlandırmayı seçebilirsiniz. Her ikisi de Discord’u kapatacaktır.

İlk yöntem işe yaramazsa ikinci yöntemi kullanabilirsiniz. Daha sonra Discord’u yeniden açıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Discord’u kapatıp yeniden açmak sorunu çözmediyse bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Geçici dosyalarla ilgili bir sorun söz konusu ise bu işlem sorunu giderecektir.

Discord’u Yönetici Olarak Çalıştırma

Discord’un çalışması için yönetici ayrıcalıklarına ihtiyacı olmasa da kullanımında sorun yaşarsanız uygulamayı yönetici olarka çalıştırmak iyi bir fikir olabilir. Bu, uygulamaya gerekli olan tüm izinleri vermenizi sağlar.

Discord’u yönetici olarak çalıştırmak için Windows + S tuşlarına basıp arama yerine “Discord” yazın. Daha sonra Discord’un üzerine sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın.

Exit mobile version