Discord Biliyor Muydun Ekranında Kalıyor, Çözümü Nedir?

Discord biliyor muydun ekranında kalıyor mu? Bu sorun oldukça sinir bozucu olsa da merak etmeyin, saniyeler içinde çözebilirsiniz.

Discord Biliyor Muydun Ekranında Kalıyor, Çözümü Nedir?

İster arkadaşları ile oyun oynarken iletişimde kalmak ister iş görüşmeleri düzenlemek ister sadece sizinle aynı ya da benzer ilgi alanlarına sahip insanlar ile sohbet etmek istiyor olun, Discord sizin için harika bir uygulama olabilir ama Discord biliyor muydun ekranında kalıyor ise bunu söylemek o kadar da mümkün olmayabilir.

Bu sorunla karşılaşmanız hâlinde uygulamayı düzgün bir şekilde kullanamazsınız. Dolayısıyla uygulama üzerinden iletişime geçtiğiniz insanlarla irtibat kuramazsınız ama endişelenmeyin, sorunu ortadan kaldırmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor.

Discord Biliyor Muydun Ekranında Kalıyor, Nasıl Çözülür?

Discord’un biliyor muydun ekranında takılıp kalması durumunda yukarıdaki çözüm yollarına başvurursanız sorun giderilecektir. İyi haber şu ki her bir yöntemi denemek zorunda değilsiniz. Sorununuzu çözüme kavuşturan yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Zayıf ve sorunlu internet bağlantısı, Discord arayüzünün bir türlü gelmemesine ve insanlarla iletişime geçememenize neden olabilir. Sorunun internetten kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için farklı bir ağa bağlanmayı deneyin. Discord olması gerektiği gibi açılırsa muhtemelen bağlı olduğunuz ağda bir sorun vardır.

Sorun çözme aşamasında ilk olarak modemin arkasında yer alan güç düğmesine basın. 15-30 saniye bekledikten sonra aynı düğmeye bir kez daha basıp internetin gelmesini bekleyin. İnternet geldikten sonra Discord’u açın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Discord Sunucu Durumunu Kontrol Etme

Discord bir çevrim içi hizmettir. Bu, uygulamada zaman zaman erişim sorunları yaşanabileceği anlamına geliyor. Discord hizmet durumunu kontrol edin ve her şeyin yolunda olduğundan emin olun. Hizmetlerle ilgili sorun varsa yeşil yerine kırmızı renk göreceksinizdir.

Güvenli İnternet Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Güvenli internet özellikle çocukların internette güvende kalması için büyük öneme sahiptir ancak Discord gibi bazı uygulamalara erişmenizin önünde engel oluşturabilir. Güvenli internet hizmetini devre dışı bırakarak Discord’a erişme sorununu aşabilirsiniz.

Antivirüs Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Kullanmakta olduğunuz virüsten koruma hizmetinin de Discord’a erişmenizi engelleme olasılığı vardır. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için antivirüs hizmetini geçici olarak devre dışı bırakın.

Discord’u Kaldırıp Yeniden Yükleme

Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denemenize rağmen düşük bir ihtimal de olsa sorun hâlâ devam ediyorsa Discord’u kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz.

Exit mobile version