Discord Açılmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Discord açılmıyor sorunu ile karşılaşan kullanıcılar için çeşitli çözüm yolları anlattık. İşte uygulamanız gereken yöntemler!

Discord açılmıyor problemi, internet kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunlar arasında yer almaktadır. Popüler mesajlaşma uygulamasını kullanan kişilerin karşılaştığı problem, aşağıda bulunan yöntemler sayesinde çözülebilir.

Discord Açılmıyor Sorununun Çözüm Yolları Neler?

Discord Açılmıyor-1

1. Discord’u Yönetici Olarak Çalıştırma

Başarılı mesajlaşma programında karşılaştığınız problemi çözebilmek için ilk uygulayabileceğiniz yöntem, yönetici olarak çalışma işlemidir. Bunun için masaüstünde yer alan Discord simgesine sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.

2. Arka Plandaki Programları Kapatma

Arka planda çalışan bazı programlar, sohbet uygulamasının düzgün çalışamamasına yol açabilir. Bunun önüne geçmek için arka planda yer alan programları kapatın. Bunun ardından söz konusu programı açmayı deneyin.

3. Discord’u Görev Yöneticisi ile Kapatma

Discord’u Görev Yöneticisi üzerinden kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem, sohbet uygulamasının açılmasına yardımcı olabilir. Görev Yöneticisi’ni ister Başlat butonuna sağ tıklayarak ister “Ctrl+ Shift + Esc” kısayolu ile açabilirsiniz.

4. Uygulama Verilerini Temizleme

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan sohbet programında karşılaşılan sorunu çözmek için uygulama verilerini silmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için Çalıştır aracını açmanız ve “%appdata%” komutunu yazmanız gerekiyor. Bu komut ile açılan penceredeki Discord klasörünü silmelisiniz.

Çalıştır aracına bu kez “%localappdata%” komutunu yazmalısınız. Bu komutu uyguladıktan sonra açılan penceredeki Discord klasörünü silmeniz gerekiyor. Bu iki aşamayı tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

5. Sistem Dosyalarını Tarama

Sistem dosyalarını tarayarak bilgisayarda herhangi bir bozuk dosyanın olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Tarama işlemi için Komut İstemi aracına “sfc /scannow” komutunu yazmanız gerekiyor. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Tarama işleminin ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Discord’u Silip Yeniden Yükleme

Listede bulunan hiçbir yöntem işe yaramadıysa programı silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Programı resmi internet sitesinden indirebilirsiniz. Ayrıca Discord yazı kodları isimli yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version