Dış Mekan Koşusu için En İyi Uygulamalar

Yaz aylarına girerken klasikleşen spora dönüşü dış mekan koşusu uygulamalarıyla zevkli hale getirin.

Dış mekan koşusu uygulamalarıyla karşınızdayız. Karlı soğuk havaları geride bıraktık ve artık yavaş yavaş güneşli ve güzel havalara girmeye başladık. Sıcakların artış gösterdiği bu günlerde insanlar da artık yaz tatili öncesinde vücutlarını fit bir hale getirmek için spor yapmaya başladılar. Sahilde yürüyüş, koşu gibi aktiviteler spor yapmak ve kilo vermek isteyenler için olmazsa olmazlardan bir tanesi.

Tabii spor aktivitelerini gerçekleştirirken, ne kadar yürüdüğünüz / koştuğunuz, ne kadar yağ yaktığınız, gün içerisinde aldığınız kalorilerin hesaplanması, vücut kitle endeksi bilgisi, egzersizler gibi çeşitli özelliklerin yer aldığı uygulamalar da sizlerin düzenli bir şekilde spor yapmasını ve belirli programlarla birlikte düzene girmenizi sağlıyor.

İnsanlar bu uygulamaları kullanarak hem moral buluyorlar hem de yaptıkları spor karşılığında geliştikleri noktalara bir göz atıyorlar. Bu sayede düzenli bir spor çizelgesi belirleyerek yaza bomba gibi giriyorlar.

Koşmak, spor yapmanın en sade hali. Kendini dağa taşa vurabilir, sokaklarda mekik dokuyabilirsin. Bir yandan müzik dinleyebilir bir yandan da kondisyonunu artırabilirsin. Zamanla koşu kaliteni yükseltmek için kendini bu işe daha da fazla kaptırabilirsin. Koşarken sana yardımcı olabilecek bir şey arıyorsan merak etme cevabı belli: Koşu uygulamaları.

Şimdi. Bu aylarda en çok kullanılan spor uygulamalarını sizler için hazırlıyoruz. Umarım oldukça yararlanabileceğiniz uygulamalar olur. Haydi başlayalım.

İşte Dış Mekan Koşusu için En İyi Uygulamalar

Strava

İlk başta bir bisiklet uygulaması olan ama daha sonra eklenen güncellemelerle koşucular için de vazgeçilmez bir hale gelen Strava size sosyalleşme imkânı da tanıyan sıra dışı hizmetiyle dikkat çekiyor.

Koşarken ne kadar mesafe kat ettiğini, nabız durumunu, hızını kayıt altına alan bu uygulama ayrıca dünyanın dört bir yanında tıpkı senin gibi koşan diğer insanlarla iletişime geçip onların da verilerini izleyebileceğin bir hizmet sunuyor. Hatta istersen Strava Segment özelliği ile bir başka Strava kullanıcısına meydan bile okuyabiliyorsun.

MapMyFitness

Kendini spora adadığın anda, her daim bir antrenör gibi hazırda bekleyecek Under Armour’un bu uygulaması sayesinde kat ettiğin her milde harika geri dönüşler alacaksın. Uygulama anlık performansın hakkında adım adım detaylı istatistiklerle birlikte sana geri dönüş yapacak. Yine bu uygulama sayesinde yeni rotalar keşfedebilir ve o rotaları arkadaşlarınla paylaşabilirsin.

Kendinize yeni fitness hedefleri belirleyip sınırlarını test edebileceğin MapMyFitness, çeşitli zorluk dereceleriyle bünyesini kademe kademe zinde tutmak isteyenler için ideal bir uygulama.

Zombies, Run!

Hem Android hem de iOS’ta ulaşabileceğin bu uygulama sana bir oyun formatında koşuya çıkmayı vaat ediyor. Kulaklığınızı takarak çeşitli talimatlar alıyorsun ve bir yerden sonra koşarak hayali zombilerden kaçmaya başlıyorsun. 23 bölümden oluşan bu oyunda istediğin bir bölümü seçerek kafana göre hem eğlenip hem de spor yapabiliyorsun.

RunSocial

Yine koşu ile oyunu bir araya getiren eğlenceli bir uygulama ile devam edelim. Sizi bir tür sanal gerçeklikte yarışa davet eden uygulama sayesinde evinde koşu bandında koşarken, söz gelimi Londra Maratonu ya da Kuzey İtalya kırsalında bir yarışa katılabilirsin. İstersen ağdaki diğer koşucular ile bir koşu yarışı düzenleyebilir ya da arkadaşlarınla sanal dünyada bir sabah koşusuna çıkabilirsin. Yüksek çözünürlüklü ekranlarda kendi performansını izleyebileceğin uygulama hem iOS hem de Android’de mevcut.

Runtastic

Android ve iOS platformlarında mevcut olan Runtastic, koşu deneyimini renklendirmeyi amaçlıyor. Yürüyüş, bisiklet ve koşu aktivitelerinizi takip edebileceğin uygulama içerisindeki farklı “challange”lar da sana yeni hedefler sunuyor.

Endomondo

Endomondo dünyanın en popüler koşu uygulamalarından biri. İster yürü ister koş hatta istersen bisiklete bin, bu uygulamayla performansının tamamını kayıt altına alabilirsin. Koştuğun mesafe, ortalama hızın ve güzergahın yer şekillerine varana kadar detaylı analizlere ulaşabilirsin.

Sportractive

Bir milyondan fazla kullanıcısı olan Sportractive Running and Fitness, yoğun interval antrenmanlarıyla özellikle yağ yakmanızı ve daha fit ve sağlıklı olmanızı sağlar. Kişisel antrenörünüz performansınızın analizini yapar ve hem kısa hem de uzun vadede ulaşabileceğiniz net hedefler belirlemenizi sağlar.

Interval antrenman yapmanın yanı sıra yürüme ve hızlı yürüme, bisiklete binme ve esneme gibi diğer aktiviteler üzerinde çalışmanıza yardımcı olacak birçok sağlık ve fitness uygulaması da var. Farklı videolar izleyerek de fitness eğitiminizi bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz.

Bu uygulamanın kişiselleştirme özelliği ile farklı aralık yoğunlukları seçebiliyorsunuz, böylece kendinizi zorlamadan kademeli olarak yeni fitness seviyelerine erişebilirsiniz. Ayrıca kolayca adapte olmanızı ve rahatlamanızı sağlamak için spor sonrası egzersizler de sunuyor. Personal trainer hocası ile birlikte hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Ripit

Basit ve net bir ara yüze sahip olan Ripit interval uygulaması, günlük egzersizleri açık havada yapmayı sevenler için mükemmeldir. Bu uygulama telefon, tablet ve bilgisayarlar için Android ve iOS’ta ücretsiz olarak mevcuttur.

Yeni başlayan biriyseniz antrenmanlarınıza daha yoğun aralıklar eklemeden önce ilk üç hafta sabit bir hızda başlayarak yavaşça ilerlemeniz önerilir.
Deneyimli bir koşucuysanız ve kendinizden emin ve rahat hissediyorsanız doğrudan daha yoğun aralıklı antrenmana geçebilirsiniz. Ancak ani bir hareket yaparak bacaklarınızı veya dizlerinizi incitmemeye dikkat edin.

Decathlon Coach

Decathlon, spor ve fitness ile ilgili aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir mağaza uygulamasını denemeye ne dersiniz?

Bu perakende markasının dünya çapında 28 farklı ülkede mağazaları var ve müşterilerinin aldıkları aletleri iyi bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için kendi fitness uygulamalarını geliştirdiler! İster bir maratona hazırlanıyor olun ister sadece yeni fitness hobileri edinmek istiyor olun, bu uygulama sizin için harika bir çözüm olabilir.

Bu uygulama tüm fitness seviyelerine uyum sağlar ve haftalar geçtikçe gelişmenize ve ilerlemenize yardımcı olan bir program izlemenize yardımcı olur.
Decathlon Coach uygulaması size gerçek bir koçluk deneyimi sunar: Antrenmanınız sırasında sizi cesaretlendirmek için kulaklığınızda gerçek bir antrenör size eşlik eder. Koçunuz, başladığınız egzersizlerin ayrıntılı açıklamalarını yapar ve bu sırada size rehberlik eder.

iSmooth Run

iSmooth Run uygulaması, hızı ve dışarı çıkmayı seven sporcular için harika bir spor uygulaması. Uygulamada koşunuza başlamadan önce kendinize özel aralıklar belirleyebiliyorsunuz, böylece egzersizinizi kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Aralıklarınızı belirledikten sonra bu uygulama, sporunuzu ve hareketlerinizi dengelemek için ihtiyaç duyabileceğiniz molalar belirliyor. Ayrıca hava durumunun performansınızı nasıl etkileyebileceğini öğrenmeniz için hava durumu sekmesi de var ve uygulamayı kullandığınızda bu özelliği size hatırlatıyor.

iSmooth Run’ın birçok kullanışlı özelliği var ve Apple Health’e de bağlanabiliyor. Hızınızı ve nefesinizi düzenlemenize yardımcı olacak bir metronomla egzersiz yapın ve kalp atış hızı tabanlı fitness derslerinden yararlanın.

Runkeeper

Bu uygulamayı koşu ve interval antrenman özellikleri için kolayca kullanabilirsiniz. Ancak uygulamanın asıl özelliği içindeki DJ! Bu uygulama, hızınızı müziğinizle mükemmel bir şekilde senkronize eder. Böylece asla sıkılmaz veya geride kalmazsınız.

Bu uygulama telefonunuzdaki müziğin temposunu, türünü ve modunu algılayarak analiz eder ve hızınıza uygun bir çalma listesi oluşturur.

Bu uygulama bize aslında müziğin egzersiz sırasında ne kadar önemli olabileceğini hatırlatıyor. Ritminize uyan güzel bir çalma listesi, egzersizinizi daha etkili kılarak aktivitenizi geliştirecek ve hızınızı artıracaktır.

Interval antrenman sırasında da müzik gerçekten çok faydalı olabilir. Belli aralıklar ve beat droplar ile dolu şarkılarla interval antrenmanlarınızın keyfini daha çok çıkarabilirsiniz! Ve şansınıza Runkeeper sizin için müziklerinizi hazırlıyor!

Map My Run

Under Armour destekli Map My Run da 40 milyon üyesiyle güçlü bir topluluğa sahip. Rota özelliği sayesinde yakınlarda koşabileceğiniz alanlar bulan uygulama, bunları kaydedip arkadaşlarınızla paylaşmanızı da sağlıyor. Koşunuzu otomatik olarak takip eden uygulama verilerinizi Garmin, Fitbit, Jawbone ve Under Armour cihazlarla senkronize ediyor. Ek olarak Android Wear ve Apple Watch desteği de sunuluyor.

Nike+ Run Club

Sizi daha iyi koşmak için motive eden Nike+ Run Club, milyonlarca koşucu ve attığınız her adımda yanında olan uzman rehberlik ile hedeflerinize eğlenerek ulaşmanıza yardımcı oluyor. Tüm koşuların ve rekorları takip edip kaydeden uygulama, kişiselleştirilmiş antrenör planları sunuyor ve ödüllerle başarılarınızı kutluyor. Uygulama Apple Watch uyumlu.

Sporunuza Uyumlu En İyi Akıllı Saatler

Apple Watch Series 7

Apple Watch ailesinin en yeni üyesi olan Watch Series 7 spor yapanların tercih edebileceği en iyi akıllı saatlerden biri olabilir. Apple Watch’tan özellikle spor için en iyi şekilde yararlanmak için iPad ya da iPhone sahibi olmanız gerekebilir.

iPhone’unuzdaki Aktivite uygulamasından tüm spor aktivitelerinizi ve durumunuzu takip edebilirsiniz. Uygulama içindeki Trends bölümünden uzun vadedeki gidişatınızı takip edebilir ve hedeflerinizi karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca bu akıllı saat sayesinde egzersiz sürenizi, yürüyüş hızınızı, attığınız toplam adım sayısını, yakılan kalori miktarını, kalp atış hızınızı takip edebilirsiniz.

Spor için tercih edebileceğiniz akıllı saat önerilerin en başında yer alan Apple Watch’un artı olarak bir diğer özelliği ise kanınızdaki oksijen miktarını ölçebiliyor olması. Ayrıca Nike Run uygulamasıyla da çalışabildiğini belirtmek gerekiyor.

Fitbit Ionic

Keskin, köşeli tasarımı ile Fitbit Ionic, çok farklı renk seçeneğine sahiptir. Kendine özel bir işletim sistemine sahip olan akıllı saat, iOS ve Andorid cihazlara bağlanarak kullanılabilmektedir. Fitbit Ionic akıllı saat 50 metreye kadar suya dayanabilmektedir ve yüzme desteğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde yüzücüler için doğru bir tercih olabilir. Bunun dışında kalp atış hızı ölçümü, adımsayar, kalori takibi ve GPS özelliklerine sahiptir.

Fitbit Versa 3

Yuvarlak ve yumuşak hatlarıyşa öne çıkan akıllı saat, her an nabzınızı izlemeye devam etmektedir. Bu özelliği sayesinde dilediğiniz zaman nabız değerinizi öğrenmeniz ve izlemeniz mümkün. Yüzme, koşu, bisiklet gibi standart aktivitelerin yanında, yoga gibi branşlarda da aktivite izleme imkânı sunmaktadır. Ayrıca 50 metreye kadar su geçirmeme özelliğine sahip olması sayesinde yüzücüler için de doğru tercih olabilmektedir.

Suunto 3 Fitness

Sunnto 3 Fitness akıllı saat kişisel durumunuza göre uygun bir fitness programı sunmasıyla dikkat çekmektedir. Şık ve modern tasarımıyla dikkat çeken bu akıllı saat, gün içerisindeki dinlenme sürenizi ve stres seviyeniz gibi verileri takip ediyor ve bu verilerden yola çıkarak en uygun antrenman ve dinlenme sürelerini hesaplıyor. Ayrıca bu akıllı saat sayesinde koşu parkurunuzu, mesafenizi ve hızınızı hesaplayabilirsiniz.

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245 sağlam ve işlevsel akıllı saat ile koşu, bisiklet, eliptik, yüzme, kürek çekme gibi çeşitli spor aktivilerini takip edebilmek mümkün. Ayrıca bu aktiviteleri otomatik olarak izleme özelliği mevcut. Bu akıllı saat fitness performansınızı, koşu parkurunuzu vb. özellikleri izlemenin yanında sunduğu istatistik ve analizlerle de oldukça cezbedici görünüyor.

Samsung Galaxy Watch Active2

Hareketlerinizi takip eden, 7 egzersizi otomatik takip edebilen, ayrıca birçok ek aktiviteyi manuel takip edebildiğiniz akıllı saat esnekliği ve kalın olmamasıyla birlikte spor yaparken rahatlık sağlamaktadır.

Huawei Watch GT2 46mm Sport Akıllı Saat

Evde, sporda, havuzda yani her yerde sizlere eşlik edebilen akıllı saat, terlemeye ve suya dayanıklığıyla spor esnasında ve su altında rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu akıllı saat sayesinde kalp atış hızı takibi, adımsayma özelliği dışında spor yaparken sesli görüşme de yapabilirsiniz.

Xiaomi Mi Watch Lite

Şık tasarımı ve renk seçenekleri ile satışa sunulan Xiaomi Mi Watch Lite akıllı saat, diğer akıllı saatlerde olduğu gibi adımsayar, kalp ritim ölçümü, GPS ve su geçirmezlik özelliği ile sporcular için iyi bir seçenek olmaktadır.

Exit mobile version