Dirt 5’in çıkışı yine ertelendi

F1, Grid gibi popüler yarış oyunlarının yapımcısı Codemasters, bir diğer sevilen oyunu Dirt 5 konusunda oyunseverleri arka arkaya hayal kırıklığına uğratıyor. Mayıs 2020’de yapılan Inside Xbox etkinliğinde 5 ekim olarak duyurulan piyasaya çıkış tarihi, geride kalan 4 ay içinde tam 3 kez ertelendi. Sırasıyla önce 9 Ekime, sonrasında ise 16 Ekim’e ertelenen tarih geçtiğimiz günlerde bir kez daha güncellenerek 6 Kasım‘a kaydırıldı.

Yapımcı şirket Codemasters, sosyal medya hesabından yaptığı resmi açıklamada “Dirt 5, 6 Kasım’da Xbox One, PS4 ve PC için satışa çıkacak. XboxSeriesX ve PS5 versiyonları ise yılın ilerleyen döneminde hazır hale gelecek.

Yolculuğumuz biraz daha uzun sürecek. Bu serüvenin birer parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.” denildi

“Eleştirilere rağmen yılın en iyisi”

Hem oyunun kendisine hem de çıkış tarihinin sürekli ertelenmesine gelen eleştirilere, Codemasters İcra Kurulu Başkanı Frank Sagnier yanıt verdi. Sagnier, “Dirt 5, pek çok olumsuz eleştiri almasına karşın Gamescom 2020’de En İyi Yarış Oyunu Ödülü’nü kazandı. Tarihin yeniden belirlenmesi sayesinde, noel döneminde çıkması beklenen yeni nesin oyun konsollarının tanıtımlarından faydalanacağız diyerek” rötarın avantaj yaratacağının altını çizdi.

Fiyat, oyun mecrasına göre değişiyor

PlayStation Store, Microsoft Store ve Steam mağazalarında ön siparişe açılan oyunun Standard sürümü PlayStation Store’da 299,00 TL, Microsoft Store’da 197,50 TL ve Steam mağazasında 92,00 TL’lil fiyat etiketleriyle alıcılarını bekliyor. Oyunun daha geniş seçeneklere sahip Amplified sürümü ise PlayStation Store’da 409,00 TL, Microsoft Store’da 255,00 TL, Steam mağazasında ise 119,00 TL.

Exit mobile version