Türkiye’nin En Büyük Sabit Dijital Deneyim Merkezi Açıldı!

Dijital Deneyim Müzesi'nin kapılarını ziyarete açıldı. İşte Dijital Deneyim Müzesi'ne dair merak edilen ayrıntılar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi niteliğindeki Dijital Deneyim Müzesi’ni açtı.

Müze ile ziyaretçilere dinamik bir öğrenme ortamı sağlamak ve etkileşimli teknoloji deneyimini tam anlamıyla sunabilmek amaçlanıyor. Bu doğrultuda; dijital medya, sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar gibi farklı etkileşimli teknolojik ögelere yer veriliyor.

Bu teknolojilerin başında “Yapay Zekâ”, “Sanal Gerçeklik”, “Etkileşimli Ekranlar”, “Kızılötesi” ve “Derinlik Algılama Sensörleri” bulunuyor. Müzede, 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlayan tüm teknolojiler için gerekli yazılımlar Türk yazılımcılar tarafından geliştirildi.

Kapsayıcı deneyimi desteklemek üzere inşa edilen tüm bu teknolojiler, her yaştan ziyaretçinin müzeyi her ziyaretinde farklı ve eşsiz bir deneyim yaşaması için incelikle tasarlandı.

Dijital Deneyim Müzesi’nin Kapıları Ziyaretçilere Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde sayısı 4 olan İBB kurumumuzun sorumluluğundaki müzeleri, 4,5 yılda 4’ten tam 22’ye çıkarttık. Bu, değerli bir başarıdır” dedi.

İmamoğlu, “Bu müzelerin önemli bir bölümü, tarihi alan ve yapıların yeniden işlevlendirilmesiyle hayata geçti” şeklinde konuştu ve açıklamasına şu sözler ile devam etti:

“Müzelerimiz, bugünle geleceği buluşturan, çok özel mekanlar oldular. Şehrimize kazandırdığımız bu eserler, İstanbul’dan, özellikle memleketimizin ve dünyanın dört bir yanından, tam 11,5 milyon ziyaretçi ağırladı.”

dijital deneyim merkezi açıldı

Türkiye’nin metrekare bazında en büyük sabit dijital deneyim müzesini açtıklarını belirten İmamoğlu, “2.000 metrekareye yayılan bu müze, İstanbul’un ilk tam kapsamlı dijital müzesi olma özelliğini de taşıyor. İBB Kültür AŞ Dijital Deneyim Müzesi, yeni nesil bir müzecilik anlayışının da özel bir örneği” ifadelerini kullandı ve şu şekilde devam etti:

“Dijital sanata ve bilime etkileşimli biçimde erişme imkânı da sunuyor olacak. Tabii burada, zaman içerisinde değişen konseptlerle, yeni yazılımlarla heyecan verici yolculuğuna da sürdürülebilir bir şekilde devam edecek. Bir de gençlerimiz için özel bir müjdemizi duyuralım.”

Müzemiz bir hafta boyunca, 24 yaş ve altındaki tüm gençler için ücretsiz olacak. Müzemizi ziyaret etmek isteyen 24 yaş altı gençlerimiz, bu kampanyadan yararlanmak için, ‘Radar İstanbul’ uygulamasından aldıkları QR kod ile girişlerini yapabilirler. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version