Diablo Immortal Oyunu İncelemesi (iOS için)

iOS cihazınızda oynayabileceğini grafikleriyle sizleri kendisine bağlayan Diablo Immortal oyununun incelemesi ile karşınızdayız.

Blizzard, Diablo Immortal oyununu ilk duyurduğunda, hayranların tepkisi karışıktı. Artık hem Diablo II remaster’ımız hem de tam teşekküllü bir Diablo IV vaadimiz olduğuna göre, belki topluluk sevilen, şeytani aksiyon-RPG’nin bu mobil oyun uyarlamasını daha iyi değerlendirebilir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Blizzard’ın klasik formülü, can sıkıcı ücretsiz oynama taktikleriyle biraz fazla iyi eşleşiyor. Ancak zindanları keşfetmek, canavarları öldürmek ve tatlı ganimetler elde etmek her zamanki gibi karşı konulamaz.

Birincil Kötülük

Diablo II ve Diablo III olayları arasında geçen Diablo Immortal’ın karanlık macerası, mezarlıklar, ormanlar ve dağlar gibi yerlerde iblislerle dolu çok sayıda bölgede savaşarak size yol gösteriyor. Ek olarak, ara sıra pürüzsüz sesli Deckard Cain gibi tanıdık bir franchise yüzüyle karşılaşacaksınız.

Evil’in güçleri hiç bitmeyen bir savaş veriyor. Neyse ki Diablo Immortal’ın dövüşü o kadar iyi hissettiriyor ki asla durmak istemeyeceksiniz. Lansman yapısı altı oynanabilir sınıf içerir (Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer ve Wizard).

Görseller, ses efektleri, hız ve gevrek saldırıların düşmanlarla çarpışma biçimleri arasındaki mücadele tatmin edici. Sanal dokunmatik ekran kontrollerinin bir engel teşkil ettiği tek zaman, tutmayı ve nişan almayı gerektiren saldırılar sırasında oluyor. Monk’s Wave saldırısı veya Necromancer’s Bone Spikes gibi büyük mermi saldırıları, onları serbest bırakmak için parmağınızı kaldırdığınızda bazen rotasından sapıyor. Diablo Immortal’ın zorluğu asla çok zorlayıcı olmaz (eğer seviyenizi aşmazsanız). Diablo III’ün konsol sürümlerinde olduğu gibi bir kaçma hareketi yok. Ancak kontrol kurulumu fare ve klavye oyuncularına tanıdık gelmeli.

Savaş, hızlı olan tek şey değildir. Diablo, Nintendo Switch’teki Diablo III sayesinde daha önce taşınabilir makinelerde göründü. Ancak Diablo Immortal, özellikle mobil cihazlar için ayarlanmış olarak hissettiriyor. Hızlı seyahat ve net ara noktalar, nereye gidileceğini her zaman bilmeyi kolaylaştırır.

Diablo formülü, Path of Exile’dan Minecraft Dungeons’a kadar her şeye ilham verdi. Zaten mobilde de birçok Diablo benzeri oyun var. Bununla birlikte, Diablo Immortal, orijinal makale olduğunu bilmekten gelen bir derinliğe ve güvene sahiptir. Bu yönüyle bana Apex Legends Mobile veya League of Legends: Wild Rift’i hatırlatıyor.

Parlayan Zırh

Diablo Immortal’ın kendisini rekabetten ayırmasının en önemli yollarından biri üretim değeridir. Oyun tembelce inşa edilmedi. Herhangi bir World of Warcraft ara sahnesini izleyin. Blizzard’ın harcayacak parası olduğunu bilirsiniz. Ancak para tek başına bir oyunun iyi görünmesini sağlamaz.

Diablo Immortal’ın etkileyici, PC kalibreli grafikleri kasvetli ve kanlı, cesur ve gotik bir atmosfere sahip. Aslında oyun, mobil cihazların yanı sıra PC’de de çıkıyor ve görseller tamamen aynı şekilde geçerli. Bu dünyanın hayattan nasıl çekildiğini görebilirsiniz. Renkler (veya bunların eksikliği), nispeten karikatürize Diablo III’ün aksine, yaklaşan Diablo IV’ün karanlığına daha yakın. Bu seçim tek başına kıdemli hayranları memnun edecektir.

Çok Yüksek grafiklere sahip bir iPhone 13 mini’de Diablo Immortal oynandı. Kare hızı, çözünürlük ve her türlü grafiksel ince ayar seçenekleri de dahil olmak üzere farklı grafik ayarlarına sahip bir mobil oyundur. Herhangi bir performans sorunu yaşandığı görülmedi. Blizzard, iOS 11 veya daha yenisine sahip bir iPhone 6s veya en az Snapdragon 660 / Exynos 9611 işlemciye ve Android 5.0 veya daha yenisine sahip bir Android cihazı önerir.

Şeytanla Anlaşma

Diablo Immortal, telefonda bulunan bir Diablo oyunu gibi oynuyor. Ancak oynaması ücretsiz bir mobil oyun olarak, bu formatla birlikte gelen bazı uyarılara da sahip. Ödüller ve eşyalar almak için gerçek para harcayabilirsiniz. Blizzard, bunun temel oyun dengesini etkilemeyeceğini iddia ediyor.

Herkesin mobil para kazanma konusunda kendi tolerans düzeyi vardır. Oyun neredeyse ezici miktarda para birimine ve kaynağa (savaş puanları, altın paralar, platin, dövme taşları) sahip olsa da, yalnızca bir tanesine gerçek para harcarsınız: Ebedi Küreler. Küreler ile yeni kozmetikler ve istatistiklerinizi değiştirmenin daha hızlı yollarını satın alabilirsiniz. Ancak oyunun kredisine göre, daha güçlü olmak için doğrudan para ödeyemezsiniz.

“Kazanmak için öde”ye yaklaşan tek taktik, rastgele oluşturulmuş Rift zindanlarını temizleyerek aldığınız ödülleri geliştirmek için Küreleri kullanmaktır. Yine de Rifts’te hayatta kalmanız gerekiyor ve meydan okuma gerçekten artıyor. 60 Kürelik bir paket 1 dolardan başlıyor. Ne kadar çok harcarsan o kadar iyi anlaşma yaparsınız.

Bir mobil oyun olarak Diablo Immortal, para kazanma özelliğinden çok hızıyla rahatsız ediyor. Başlangıçta hızlı bir şekilde seviye atlarsınız, yeni alanların, yeteneklerin ve modların kilidini açarsınız. 50 öldürme kombinasyonlarını ne kadar çabuk topladığınızı görünce şoke olacaksınız. Ancak, en zorlu bölgeler 60. seviyede sona eriyor.

Neyse ki, ücretsiz oynarken bile tonlarca harika ganimet toplayacaksınız. Sonuçta bu bir Diablo oyunu. Parlak miğferlerden sağlam tuniklere, keskin silahlara ve sizi bir şekilde aptallaştıran pantolonlara, bir hazine sandığı açacak ve karakterinizi daha sert vurmanın ve daha havalı görünmenin yeni bir yolunu bulacaksınız. Parçalar için eski ganimeti kurtarın ve en iyi ekipmanınızı yükseltmek için efsanevi mücevherler üretin.

Exit mobile version