Diablo Immortal Blizzard için Büyük Gelir

Diablo Immortal, olumsuz alımına rağmen Blizzard için yükselen bir finansal başarıdır. Bir analist firması, oyunun 8 milyon kez indirildiğini ve ilk iki hafta içinde 24 milyon dolar kazandığını tahmin ediyor.

Blizzard‘ın ilk kazan-öde oyunu Diablo Immortal, 2018’de ilk ortaya çıktığından beri sert eleştirilerle karşılandı. Sadece birkaç hafta önce piyasaya çıktığında işler tam olarak daha iyi olmamıştı. Harika oynanışa, güzel grafiklere ve iyi kontrollere rağmen, çoğu kişi ilerlemek için gerçek para harcamanız gereken çok sayıda gizli yol hakkında şüphe duyuyor.

Bir karakteri maksimuma çıkarmak için potansiyel olarak 110.000 dolara kadar harcıyorsunuz. Bir analist firması, şirketin lansmanından bu yana oyunla zaten 24 milyon dolar kazandığını tahmin ettiğinden, strateji hala Blizzard için çalışıyor gibi görünüyor.

Diablo Immortal Sadece Mobil İndirmelerden Bu Kadar Kazandı

Engadget tarafından tespit edildiği gibi, GameDev Reports ile paylaşılan bir AppMagic analizi, Blizzard’ın Google Play Store’daki satın almalardan yaklaşık sekiz milyon indirme ve yaklaşık 11 milyon dolarlık gelir elde ettiğini gösteriyor. Ayrıca Apple’ın App Store’undan 13 milyon dolarlık gelire bakabileceğini gösteriyor. Bu, PC sürümünden potansiyel geliri ve indirme numaralarını bile içermez.

Bu mobil sürümlerde, kullanıcı başına ortalama gelir şu anda yaklaşık 3,12 ABD dolarıdır. Bu, oyuncular oyunda ilerledikçe artabilecek bir rakamdır. Paranın büyük kısmı Amerikalı ve Güney Koreli oyunculardan geliyor. Bu pazarlar sırasıyla gelirin %44’ünü ve %22’sini paylaşıyor. Bu, Diablo Immortal’ın dizi tarihinin en büyük küresel lansmanı olmak için mikro dönüşüm tartışmasına meydan okuduğu anlamına geliyor.

Şirketin ilk iki haftada ne kadar gelir beklediği belli olmasa da 24 milyon dolar çok büyük bir rakam. Daha fazla oyuncu Diablo Immortal aldıkça veya mevcut oyuncular ilerledikçe ve kazan-öde duvarlarına çarpmaya başladıkça muhtemelen zamanla artacaktır.

Bu, ganimet kutusu tabanlı yaklaşımı oyunu Belçika ve Hollanda’da yasaklamayı başarmış olsa da, Blizzard’ın para kazanma mekaniğini yakın zamanda büyük ölçüde elden geçirmesini pek olası kılmıyor. Oyuna sadece kendiniz başlamak istiyorsanız, temel bilgileri bildiğinizden ve size iyi bir başlangıç ​​yapmak için doğru sınıf ve becerileri seçtiğinizden emin olun.

Bildiğiniz gibi, Diablo Immortal sunucuları değiştirmenize veya diğer sunuculardaki kişilerle oynamanıza izin vermez. Birkaç hafta önce bir tweet’te, Diablo Topluluk Lideri Adam Fletcher, oyunculara arkadaşlarıyla koordine olmalarını ve oyuna başlamadan önce hangi sunucuya katılacaklarını seçmelerini tavsiye etti. Çünkü sunucunuzu seçtikten sonra, aynı sunucuda yalnızca başkalarıyla oynayabileceksiniz.

Exit mobile version