Devasa batarya ve ekrana sahip yeni HTC U11 Plus duyuruldu

HTC U11, 2017 yılının en iyi amiral gemisi Android telefonlardan biri. Yeni U11 Plus modeliyle güçlenen ve güncellenen model, bugün HTC tarafından duyuruldu. Peki göze çarpan değişiklikler neler? En bariz değişiklik ekran tarafında yaşanıyor. 5.5″ inç”lik ekran, 6 inç”e çıkarılmış. Bununla birlikte çerçeve kenarlıkları da inceltilmiş. Aynı zamanda yeni ve çok daha büyük kapasitede bir batarya da eklenmiş. Bu iki değişiklik, tasarımda kısmi bir değişikliğe de neden olmuş. Fakat her halükarda bu telefon tam anlamıyla isminin gereğini yerine getiriyor.

Yeni ekran büyüklüğü ve 18:9 görüntü oranı ile adı kötüye çıkmış LG Display OLED panelleri gibi bir şey olabilir bu diye düşünebilirsiniz ama HTC U11″deki LCD teknolojisinin aynısını kullanıyor ve U11 keskin ve canlı görüntüler sunuyor. Küçültülmüş kenarlıklar, Samsung ve LG”nin tasarımlarında olduğu kadar radikal olmamakla birlikte, HTC”nin uzun zamandır yaptığı en ince kenarlık. Ekran gövde oranı %82 civarında. çözünürlük ise 2880 x 1440 civarında. HTC aynı zamanda HDR10 video için gelecekte yapılacak bir güncellemeyle destek sağlanacağı sözünü verdi.

Ekrandan da önemlisi 3.930 mAh”lik batarya. Daha önceki 3.000 mAh”lik bataryası ile en uzun süreli giden telefonlardan biriydi zaten. Şimdi sağlanan %31″lik artışla birlikte daha da uzun süreli bir kullanım süresi kazanılacaktır.

Fakat aynı zamanda telefonun biraz hantallaşmasına da neden olacaktır bu batarya boyutu. Daha büyük ekran ve batarya nedeniyle U11 Plus, U11″e oranla daha kaba duruyor. HTC aynı zamanda kablosuz şarj özelliğini U11 Plus”a getirmemekle, batarya ömrü fragmanındaki liderliğinde edindiği krediyi kaybediyor. Yeni modelde kablosuz şarj yerine “Quallcomm Quick Charge 3” hızlı şarj teknolojisi kullanılmış.

Diğer bir önemli özellik ise su geçirmezlik özelliği. HTC yeni modelle bir adım daha mesafe kaydetmiş. Firmanın yeni öncü modeli IP68 sertifikasına sahip. Bu sertifika, daha yüksek su geçirmezlik ve toza karşı dayanıklılık koruması getiriyor. Bunun haricinde iç aksama göz attığımızda pek bir değişiklik olmamış gibi görüyoruz: Snapdragon 835 işlemci, bir önceki modelin aynısı olan arka kamera sistemi, 4GB RAM 64GB hafıza ve 6GB RAM 128GB hafıza olmak üzere iki seçenek bulunuyor.

U11 Plus, en son kablosuz ses teknolojisini kullanıyor. Bluetooth 5 üzerinden iletişim kuran teknoloji, Qualcomm AptX HD ve Sony LDAC teknolojilerini kapsıyor. Böylece yeni modelin ses şiddeti, bir önceki modele oranla %30 oranında artış kaydediyor. Aynı zamanda parmak izi okuyucusu da cihazın arkasına konumlandırılmış.

Yazılım tarafında ise Google Assistant ve Amazon Alexa desteği sağlayan cihazda bu özellikler HTC”nin “Edge Sense” (Sıkıştırarak aktive etme) yöntemi ile kullanılabiliyorlar. Hafifçe sıkıştırdığınızda bir uygulamayı, biraz daha sert sıkıştırdığınızda diğer uygulamayı açabiliyorsunuz.Edge Sense, seçiminize bağlı herhangi bir uygulamayı yeniden tanımlayabilmeniz için atanacak bir tuş fonksiyonunu da getirerek, bu özelliği yenilemiş. Aynı zamanda Google Maps gibi uygulamaları zoomlayabiliyor, YouTube”a girdiğinizde sizi doğrudan üyelik akışınıza yönlendirebiliyor.

 

Exit mobile version