PowerPoint’in Geliştiricisi Dennis Austin Hayatını Kaybetti

PowerPoint'in yaratıcılarından Dennis Austin, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. Geriye ise herkesin favorisi olan bir yazılım bıraktı.

Dennis Austin Hayatını Kaybetti

PowerPoint’in ortaya çıkmasında büyük rol oynayan Dennis Austin, 76 yaşında hayatını kaybetti. The Washington Post’un haberine göre PowerPoint’in bugünlere gelmesi için en büyük katkıları sunan Austin, 1 Eylül’de Los Altos’taki evinde vefat etti.

Austin, yazılım geliştiricisi olarak çalışmaya başlamadan önce MIT ve UC Santa Barbara da dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde mühendislik eğitimi almış ve en nihayetinde yazılım şirketi Forethought’a katılarak PowerPoint’i geliştirmeye başlamıştı.

Dennis Austin’in PowerPoint’te Emeği Çoktu

Şirket, yazılımı 1987 yılında piyasaya sürmüştü ve sadece birkaç ay sonra şirket Microsoft tarafından satın alınmıştı. Austin 1985’ten 1996 yılına kadar PowerPoint’in baş geliştiricisi olarak görevini sürdürmüştü.

PowerPoint her ne kadar geçmişten bugüne popülaritesi hiç eksilmeyen bir sunum yazılımı olmayı başarmış olsa da yazılıma karşı kritik söylemlerde bulunulmuştu. Jeff Bezos, bir keresinde Amazon’da PowerPoint sunumlarının yasakladıklarını ve bunu muhtemelen yaptıkları en akıllıca şey olarak nitelendirmişti.

Geçmişte PowerPoint yazılımının iletişime zarar vereceğini, zihnin bozulmasına neden olacağı bile öne sürülmüştü.

Her ne konuşulmuş olursa olsun, yazılım bugün Microsoft’un ofis yazılım paketinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Şirket, özellikle son zamanlarda PowerPoint’e kullanımı inanılmaz kolaylaştıracak ve oldukça yaratıcı işler ortaya çıkarılmasına yardımcı olacak yapay zekâ özellikler kazandırmaya odaklanıyor.

Yazılım şu an zaten tüm dünyada düzenli olarak kullanılıyor ve gelişmeye devam ettikçe insanların daha da ilgisini çekeceği apaçık ortada.

Exit mobile version