Dead By Daylight, Steam’de rekor kırdı

Dead By Daylight, 2016’da piyasaya sürülen çevrimiçi asimetrik çok oyunculu bir oyundur. Yine de oyun 2021’de hiç olmadığı kadar popüler. Ve ilk kez çevirimçi korku oyunu Dead By Daylight, Steam‘de aynı anda 100.000’den fazla oyuncuya ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

14 Haziran 2016’da piyasaya sürülen Dead By Daylight, yıllar boyunca oyunun Steam’de popüler kalmasına yardımcı olan çok sayıda güncelleme ve olay gördü. Ancak büyük bir beş yıllık yıldönümü etkinliği nedeniyle oyuncusu sayısı arttı. Ayrıca devam eden Steam Yaz İndirimi sırasında daha düşük bir fiyat sayesinde oyunun popülaritesi arttı. Tüm bunlar, SteamDB verilerine göre oyunun 105.093 eşzamanlı ve aktif oyuncuya ulaştığı 30 Haziran’da oldu.


İlginizi Çekebilir: Dead By Daylight oyununun geliştiricileri yeni oyunlarını duyurdular!


DEAD BY DAYLIGHT ÖZÜR DİLEDİ

Bu yılın başlarında, oyun geliştiricileri, canlı denge tasarımcısı Ethan “Almo” Larson’ın, yıllardır oyuna renk körü modunun eklenmesini isteyen hayranları eleştirmesi üzerine, kendilerini bazı tartışmalarda buldular. Bir noktada, kişisel Twitch kanalındaki bir yayın sırasında Larson, “sürekli renk körü modu hakkında gevezelik ettiği” için bir izleyiciyle alay etti.

Ardından gelen topluluk tepkisine oyunun geliştiricisi Behavior Interactive yanıt verdi. Oyunun geliştiricisi, renk körü oyuncuların üzerinde çalıştığını duyurdu. Stüdyo ayrıca Larson’ın yorumlarından uzaklaştı ve oyuncularından özür diledi.

Behavior, bir Tweet’te “Bu, ekibin görüşlerinin göstergesi değil. Bunun neden olabileceği herhangi bir hayal kırıklığı veya zarar için derinden özür dileriz.” dedi.

TEAM FORTRESS 2 DE REKOR KIRDI

Steam’deki bir başka oyun olan Team Fortress 2 de eş zamanlı oyuncu rekoru kırdı. Geçen hafta, Valve’in klas tabanlı nişancı oyunu şimdiye kadarki 150 binin üzerinde eşzamanlı aktif oyuncuya ulaştı. Ancak, bazıları bu oyuncuların kaçının gerçek insan ve kaçının bot olduğunu sorguladı. Team Fortress 2, uzun süredir sunucuları ve maçları dolduran botlara karşı mücadele ediyor. Dead By Daylight’ta durum böyle değil. 30 Haziran’da aynı anda oturum açan 105 bin oyuncunun çoğunun aslında gerçek olması muhtemel.

Exit mobile version