Dead By Daylight Kasma Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Dead By Daylight kasma sorunu ile mi karşı karşıyasınız? Bu çözüm yolları sayesinde takılmalar sorun olmaktan çıkıyor.

Dead By Daylight kasma sorunu için kesin çözüm yolları nelerdir? Karanlık atmosferi ile oyuncuları âdeta büyüleyen Dead By Daylight, bir kere oynanmaya başlandığında devamını kendisi getiren oyunlardan biri. Ne var ki oyuncuların önemli bir kısmı, düşük FPS yüzünden oyununun donmasından şikâyetçi.

Siz de bu sorunu yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Oyunun sistem gereksinimlerini tam olarak karşılayamayan bilgisayarlarda bu sorun çok sık görülüyor. Neyse ki donma, kasma sorunlarını düzeltmek için başvurabileceğiniz birkaç yöntem var.

Dead By Daylight Kasma Sorunu İçin Çözüm Yolları

Dead By Daylight’ı kasma sorunu yüzünden oynayamıyorsanız bunun için yukarıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını ise aşağıda detaylı bir şekilde ele alalım.

Dead By Daylight Kasma Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Oyun Ayarlarını Yapılandırma

2. Arka Planda Çalışan Programları Kapatma

Sisteminizin kapasitesi bellidir. Bu kapasitenin üzerine çıkmaya kalkarsanız bu tür kasma sorunları ile karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Bazı virüsten koruma yazılımları çok fazla kaynak tüketebiliyor. Benzer şekilde aynı anda birden fazla oyun çalıştırmak da uygulamalara kaynak ayırmanın imkânsız hâle gelmesine neden olacaktır.

Oyuna girmeden önce gereksiz programları geçici bir süreliğine kapatırsanız Dead By Daylight’ın haricindekilere de kaynak ayırmak zorunda kalmazsınız.

3. Dead By Daylight’a Öncelik Verme

4. İşletim Sistemini Güncelleme

Microsoft, Windows’u sık sık günceller. Bu güncellemelerin yayımlanmasının bir sebebi var. Güncelleme notlarına göz atarsanız çeşitli hataların düzeltildiğine ilişkin ifadelerin olduğunu göreceksinizdir.

Oyunu oynarken bu tür kasma sorunları yaşamanızın sebebi de işletim sisteminizin güncel olmaması olabilir. İşletim sisteminizi güncelledikten sonra oyunu oynamayı deneyin.

5. Ekran Kartı Sürücüsünün Güncel Olduğundan Emin Olma

Ekran kartı sürücüsü eğer güncel değilse oyunlarda bu tür sorunları yaşamanız normaldir. İşletim sisteminiz eğer güncel değilse driver güncelleme programlarından birini kullanabilirsiniz.

Exit mobile version