David Beckham’ın ortağı olduğu Guild Esports, Londra borsasına çıkıyor

Guild Esports, Birleşik Krallık’ta hayranlarına oyuncu takımlarını desteklemek için para yatırma şansı sunan ilk Esports takımı olacak. Şirket, küresel çevrimiçi oyunlar Fortnite, CS: GO, Rocket League ve Fifa’da takımlar kurmayı planlıyor.

David Beckham, Premier Lig’in yetenek akademisi sistemine benzer sistemler kullanarak takımlarının becerilerini geliştirmek istiyor. E-sporlar için ödül ve sponsorluk parası milyonları buluyor ve izleyiciler bazı etkinlikler için 100 milyonu aşıyor. Bu durum Wimbledon ve Tour de France büyük ilgi gören spor etkinliklerini geride bırakıyor.Bir oyun pazarı analiz şirketi olan Newzoo’dan alınan rakamlar, e-spor’un 2020’de toplam 443 milyon izleyiciye sahip olduğunu gösteriyor. Newzoo, pazarın 2023 yılına kadar 646 milyon izleyiciye ulaşacağını tahmin ediyor.

Guild Esports’ta hisseler başlangıçta önümüzdeki ay büyük yatırımcılara sunulacak, ancak daha sonra herkesin satın alabileceği borsada serbestçe işlem yapacak.

GUILD ESPORTS HİSSE SATABİLİRSE İLK İŞİ…

İlk hisse satışından elde edilen para, yeni oyuncuları işe almak da dahil olmak üzere işi genişletmek için kullanılacak. Bu yatırımla birlikte, David Beckham, Florida’da ortak olduğu moda, parfüm, alkol ve bir futbol kulübünü içeren geniş kapsamlı ticari çıkarlarını daha da genişletmiş olacak. Guild Esports, “Küresel etkisini ve takipçilerini şirketin markasının ve işinin gelişimini desteklemek için” kullanacağını söyledi. İngiliz eski futbolcu David Beckham, “önemli bir hissesi” olan, işin kurucu hissedarlarından biridir.

E-SPOR’DAKİ TEK FUTBOLCU BECKHAM DEĞİL

E-spor’daki potansiyel fırsatları gören tek futbolcu David Beckham değil. Galler Milli Takımı’nın ve Real Madrid oyuncusu Gareth Bale da e-spor organizasyonu Ellevens Esports’u bu yılın başlarında başlattı.

Guild Esports’un yönetim kurulu başkanı Carleton Curtis şunları söyledi:

Guild, Londra borsasına katılan ilk e-spor franchise’ı olacak. Üç yıl içinde dünyanın en iyi 10 e-spor franchise’ından biri olma hedefimizi yerine getirmek için bize önbellek, güvenilirlik ve sermaye sağlayacak.

Exit mobile version